cryptokingdom.tech (Crypto Kingdom)
Kryptoměny  |  03.03.2020 14:45:58

Americká státní pokladna diskutuje o výhodách kryptoměn


Zástupci Ministerstva financí USA se setkali s významnými osobnostmi z kryptoměnového světa, aby společně diskutovali o regulačních výzvách.

Ministerstvo financí 2. března oznámilo, že spolu s vedoucími představiteli průmyslu a odborníky na dodržování předpisů v otázce kryptoměn diskutovali o dohledu nad digitálními aktivy. Ministr financí Steven Mnuchin uvedl, že USA vítají odpovědné inovace s potenciálem ke zlepšení efektivity finančního systému. Přesto zdůraznil, že je třeba zajistit, aby touto inovací nebyla ohrožena národní bezpečnost: „Musíme zajistit, aby inovace byly v rovnováze s potřebou chránit naši národní bezpečnost a udržovat integritu našeho finančního systému.“ Podle tohoto oznámení se ministerstvo financí USA zaměřuje na prevenci používání kryptoměn pro praní peněz, financování terorismu a další nezákonné účely. Regulátor dodal, že USA zůstanou v popředí regulace kryptoměn a „nebudou tolerovat použití kryptoměn na podporu nezákonných činností“.

Více úředníků amerického finančního úřadu tak prokázalo opatrnost nebo dokonce nepřátelství vůči kryptoměnám. Minulé léto sám Mnuchin trval na tom, že ani čistá hotovost není praná tolik, jako je bitcoin (BTC). Víra, že právě kryptoměny jsou často spojeny s velmi nebezpečnou činností, vede k širšímu finančnímu dopadu, který se potom následně snaží vyhnout spolupráci s entitami zapojenými do kryptoměn a dalších aktiv.

03.03.2020 / Crypto Kingdom


CryptoKingdom.cz

Jsme mostem mezi starým a novým světem. Provedeme tě světem kryptoměn a ukážeme ti cestu k největší příležitosti 21. století.

Crypto Kingdom je největší kryptoměnová komunita na CZ/SK scéně. Pomohli jsme již několika tisícům začátečníků se v kryptoměnách zorientovat.

Připoj se k nám a my tě provedeme: https://start.cryptokingdom.tech

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste