TNBiz (TN.cz)
Ze světa  |  16.02.2020 07:48:34

Koronavirus: Počet obětí prudce stoupá. Čína spustila největší experiment v zaměstnávání lidí

Za čtyřiadvacet hodin v Číně zemřelo dalších 143 lidí, celkový počet úmrtí koronaviru se tak zvýšil na 1 669. Počet nemocných je téměř sedmdesát tisíc. Zaměstnavatelé po celé zemi se proto rozhodli, že nechají své zaměstnance pracovat z domova. Kanceláře tak zejí prázdnotou, obchody zůstavají zavřené.

Čínská média a koronavirus

Číňané se po oslavách nového roku vrátili zpátky domů a mysleli si, že opět začnou pracovat. Jejich nadřízení je ale kvůli možnému šíření koronaviru raději nechali doma. Až miliony lidí tak každý den pracují ze svých domovů. Podle zahraničních médií se jedná o největší experiment v zemi.

V kancelářích není ani noha a zavřené jsou také obchody. Do zaměstnání chodí jen někteří lidé, kteří pracují ve finančních čtvrtích. Většina Číňanů prý experiment považuje za výhodný a do budoucna by chtěla tato opatření využít dál. Firmy tak plánují rozsáhlé změny, uvedl portál CNN. 

A ke změnám došlo také na výletní lodi Diamond Princess kotvící v japonském přístavu Jokohama. Poté, co ji opustilo prvních jedenáct lidí, se k nim přidají další. Spojené státy totiž vyšlou dvě evakuační letadla pro své občany. Přistát by měla v neděli večer tamního času. 

Lidé jsou šťastní, že se dostanou z lodi, kde se počet nakažených koronavirem vyšplhal na 356. "Konečně cítím, že si můžu oddechnout," řekl jeden z amerických pasažérů. I když se všichni už těší domů, bohužel po přistání budou muset opět do karantény na čtrnáct dní. Ta pro ně bude zřízena na vojenské základně v Texasu a Kalifornii.

Letadla pro své občany vysílá k lodi také Hongkong nebo Kanada. "Toto rozhodnutí bylo přijato kvůli mimořádným okolnostem, kterým čelí cestující na Diamond Princess...Při této evakuaci úzce spolupracujeme s lodí a japonskou vládou," citoval portál kanadské ministerstvo zahraničí. 

 

A dobrou zprávu mají lékaři pro pětici Čechů, která po příletu z čínského Wu-chanu skončila v karanténě. Lékaři jim udělali druhý test na koronavirus, který byl opět negativní. V pondělí by tak mohli být propuštěni z Nemocnice Na Bulovce. 

Wuhan, pohled z dronu na město

Prázdné ulice, hřiště

Prázdný rychlovlak

 

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688