TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  13.02.2020 07:54:18

Počasí o víkendu a příští týden: O víkendu se výrazně oteplí, zároveň se ale vrátí silný nárazový vítr.

V následujících dnech se postupně oteplí, zároveň se ale na konci víkendu vrátí silný vítr. Na začátku příštího týdne bude podle předpovědi meteorologů výrazněji pršet (a sněžit) a znovu se ochladí.

"Výběžek vyššího tlaku vzduchu bude slábnout a z Britských ostrovů do střední Evropy postoupí frontální systém, který začne ve čtvrtek ovlivňovat počasí u nás," uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Počasí ke konci týdne 

Ve čtvrtek bude skoro jasno až polojasno, během dne od západu přibývání oblačnosti. Později odpoledne a večer postupně v Čechách na většině území, na Moravě a ve Slezsku místy déšť nebo přeháňky nad 800 metrů, na západě zpočátku nad 600 metrů srážky smíšené nebo sněhové. Nejvyšší denní teploty 3 až 7 °C, v 1000 metrech na horách kolem 0 °C, na Šumavě až +3 °C. Na horách na severu republiky může vítr v nárazech dout až rychlostí 90 kilometrů v hodině.

V pátek bude oblačno až zataženo, místy přeháňky, které mohou být nad 600 metrů sněhové a na horách četnější. "Večer ubývání srážek i oblačnosti, na severovýchodě nad 400 metrů srážky sněhové. Nejnižší noční teploty 4 až 0 °C. Nejvyšší denní teploty 4 až 8 °C," slibují meteorologové.

 

Počasí o víkendu 

Pokud o víkendu hodláte vyrazit ven, měli byste se dočkat i sluníčka. Sobotní obloha má být totiž většinou polojasná, jen ojediněle se objeví mlhy nebo nízká oblačnost. Noční teploty budou mezi dvěma stupni nad nulou a pod nulou, přes den vyskočí na čtyři až osm, na sluníčku až na deset stupňů.

 

"V neděli bude většinou oblačno, ojediněle, na Českomoravské vrchovině místy, nízká oblačnost nebo mlhy. Na severozápadě později místy déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty 5 až 1 °C, při slabším větru ojediněle až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 5 až 10 °C, v Čechách při silnějším větru až 15 °C," píší meteorologové. Znovu má pořádně foukat - v nížinách až rychlostí 70 kilometrů v hodině, na horách může být vítr ještě o 20 kilometrů v hodině silnější.

Počasí v příštím týdnu 

V pondělí má být oblačno až zataženo, od severozápadu na většině území déšť nebo přeháňky, později nad 900 metrů srážky sněhové. Nejnižší noční teploty v Čechách 12 až 8 °C, na Moravě a ve Slezsku 8 až 4 °C. Nejvyšší denní teploty 8 až 12 °C, na Moravě a ve Slezsku při silnějším větru až 15 °C, v Čechách se během dne ochladí.

A jak bude od úterý do čtvrtka? Čeká nás ochlazení. "Většinou oblačno, místy sněhové přeháňky, na horách četnější, v nižších polohách dešťové, postupně smíšené. V závěru období ubývání oblačnosti a srážek. Nejnižší noční teploty zpočátku 6 až 2 °C, postupně +1 až -3 °C. Nejvyšší denní teploty zpočátku 6 až 10 °C, postupně 2 až 6 °C," uzavírají experti týdenní předpověď.

 

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688