TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  04.02.2020 19:16:09

Počasí v ČR: Zvýšené hladiny řek a potoků, sníh, silný vítr. Odborníci vydali čtyři výstrahy. Varují před sněhem, větrem, povodněmi a jazyky

Hasiči měli od úterního rána plné ruce práce kvůli velmi silnému větru, ve spojitosti s počasím vyjížděli ke stovkám zásahů. Převážně šlo o popadané stromy a větve. Tisíce domácností skončily bez elektrického proudu. Situace se bude v noci na středu opět horšit, meteorologové vydali hned několik výstrah. Varují před sněhovou pokrývkou, sněhovými jazyky, povodněmi a silným větrem.

Až do 22:00 je v platnosti výstraha Českého hydrometeorologického ústavu před novou sněhovou pokrývkou. Za 24 hodin může místy napadnout více než 15 centimetrů nového sněhu.

 

Varování je platné pro část Plzeňského kraje (Tachov), Karlovarský kraj, části Ústeckého kraje (Děčín, Chomutov, Kadaň, Litvínov, Rumburk, Teplice, Ústí nad Labem, Varnsdorf), části Libereckého kraje (Frýdlant, Jablonec nad Nisou, Jilemnice, Liberec, Nový Bor, Semily, Tanvald), části Královéhradeckého kraje (Broumov, Dobruška, Náchod, Nové Město nad Metují, Rychnov nad Kněžnou, Trutnov, Vrchlabí), části Pardubického kraje (Česká Třebová, Hlinsko, Chrudim, Králíky, Lanškroun, Litomyšl, Moravská Třebová, Polička, Svitavy, Ústí nad Orlicí, Žamberk), části Kraje Vysočina (Bystřice nad Pernštejnem, Havlíčkův Brod, Chotěboř, Nové Město na Moravě, Velké Meziříčí, Žďár nad Sázavou), části Olomouckého kraje (Jeseník, Litovel, Mohelnice, Olomouc, Šternberk, Šumperk, Uničov, Zábřeh), části Zlínského kraje (Rožnov pod Radhoštěm, Valašské Klobouky, Valašské Meziříčí, Vsetín) a části Moravskoslezského kraje (Bílovec, Bruntál, Frenštát pod Radhoštěm, Frýdek-Místek, Frýdlant nad Ostravicí, Jablunkov, Kopřivnice, Krnov, Nový Jičín, Odry, Opava, Rýmařov, Třinec, Vítkov).

Meteorologové také vyhlásili povodňovou bdělost v částech Jihomoravského kraje (Kyjov, Veselí nad Moravou) a Zlínského kraje (Kroměříž, Otrokovice, Uherské Hradiště). Nebezpečí pomine až ve středu v poledne. 

V noci bude opět zesilovat vítr, ve středu od 2:00 proto začne opět platit výstraha před silným větrem v Karlovarském, Ústeckém a Libereckém kraji. V 5:00 pak začne platit také ve Středočeském, Jihočeském, Plzeňském, Královéhradeckém, Pardubickém, Jihomoravském, Olomouckém, Zlínském, Moravskoslezském kraji a na Vysočině. 

Kvůli silnému větru a čerstvému sněhu se mohou místy tvořit sněhové jazyky. Ty se mohou podle výstrahy objevovat od středečních 5:00 až do 17:00 v polohách nad 600 metrů nad mořem v Olomouckém a Zlínském kraji.

 

Dopravní komplikace kvůli zimnímu počasí! Silnici z Horní Bečvy na Bumbálku ve směru na Slovensko částečně blokují kamiony. V koloně jich stojí několik desítek. Provoz se tam snaží obnovit policisté.

Sněžení na Jesenicku

Česko zasáhla náhlá změna počasí! iReportéři poslali videa velmi hustého sněžení.

Zima je zpět

Zima je zpět. Husté sněžení a silný vítr - tak to dnes vypadá na mnoha místech republiky. Jeseníky, Český Těšín, Filipovice, Javorník a další lokality – návrat zimy zaznamenali také naši iReportéři, kteří natočili třeba pořádný vichr na sjezdovce ve skiareálu ve Filipovicích, zasněžené silnice i rozkvetlé rostliny.

Hladiny řek

Vydatné deště zvedaly hladiny potoků a řek ve Zlínském kraji i na jihu Moravy. Zaznamenali to naši iReportéři. Zítra už by mělo být deště méně, ale zase bude foukat silný vítr, který přes noc oslabí.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688