TNBiz (TN.cz)
Ze světa  |  29.01.2020 07:11:11

Koronavirus: Německo hlásí čtyři případy. V Česku se podezření na nákazu nepotvrdilo

Německo ohlásilo další tři nakažené čínským koronavirem. Celkem tak v zemi onemocněli čtyři lidé. O čtvrtém případu nákazy informovala v úterý také Francie. V Česku zatím žádný případ potvrzen nebyl. Kvůli čínskému koronaviru již zemřelo 132 lidí, nakažených je kolem šesti tisíc.

Všechny čtyři německé případy spolu souvisí - nakažení se totiž minulý týden zúčastnili stejného školení v Bavorsku. Do Německa koronavirus zanesla Číňanka ze Šanghaje, kterou před odletem do Německa navštívili rodiče z Wu-chanu. Virus se u ženy projevil až po návratu do Číny.

Bavorsko kvůli novým případům zavádí další bezpečnostní opatření. Lidé, kteří do Německa přicestují z Číny, budou nově vyplňovat formulář o jejich zdravotním stavu. Po přistání letadla budou informace o stavu cestujících podávat také piloti. Podle ministra zahraničí Německa je riziko rozšíření nemoci nízké.

"Podezřelé a nakažené koronavirem dokážeme rychle identifikovat a léčit. Jsme tak přesvědčeni, že se dokážeme s virem vypořádat a zabránit jeho dalšímu šíření v Německu," sdělil německý ministr zdravotnictví Jens Spahn.

Podle nových informací se po celém světě nakazilo wuchanksým koronavirem téměř šest tisíc lidí. Nejhorší situace je v Číně, kde si nemoc vyžádal už přes 130 lidských životů.

Hongkong oznámil, že už má vakcínu. Vědci ji vyvinuli díky izolovanému vzorku viru z prvního nakaženého člověka na území Hongkongu. Nyní ji potřebuje otestovat na zvířatech - není jasné, jak dlouho to bude trvat. Hongkongští zdravotníci požadují uzavření hranic s Čínou, jinak vyhlásí stávku.

V Česku se zatím podezření na nákazu nepotvrdilo. U několika lidí, kteří byli v zemi zasažené koronavirem či přišli do styku s takovou osobou a pociťují zdravotní problémy, se stále čeká na výsledky testů. Až podle nich bude možné vyloučit či potvrdit nakažení koronavirem.

 

Číňané v Českém Krumlově

V Českém Krumlově ubylo čínských turistů. Příčinou je obava z šíření koronaviru. Strach mají i prodejci. Ve městě, kam ročně přijede 150 tisíc Číňanů, už nejsou roušky k dostání.


Virus - opatření na letišti Václava Havla v Praze

 

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688