TNBiz (TN.cz)
Investice  |  27.12.2019 10:19:03

Kritika i pochvaly, politiky poselství prezidenta rozdělilo na dva tábory


Českou politickou scénu vánoční poselství prezidenta rozdělilo na dva tábory. Vládní strany s výroky Miloše Zemana souhlasí, zejména pravicová opozice je kritizuje.

Vláda problémy, které prezident zmínil ve vánočním poselství, vnímá. A hodlá na jejich nápravě pracovat. Premiéru Babišovi se prý vánoční poselství líbilo.

"Musím přiznat, že projev pana prezidenta mě potěšil. I ten jeho závěr, kde řekl, aby se lidi nenechali nikým manipulovat a měli na věci svůj vlastní názor, je v dnešní době fakt důležitý," reagoval Babiš.

Pochvalami na adresu hlavy státu nešetří ani vládní ČSSD nebo komunisté. "Já s panem prezidentem souhlasím, že Česko je úspěšná země, které se daří. Já jsem rád, že pan prezident pochválil vládu za to, jak pracuje," sdělil předseda ČSSD Jan Hamáček.

"Myslím si, že byl veden smířlivou notou. To znamená v té rozjitřené době spíš společnost stmelit, smířit," uvedl poslanec Stanislav Grospič (KSČM).

Za smířlivý ho považuje také ODS. I když poslanci Martinu Kupkovi chyběly v řeči jasné výzvy. "Já jsem nejvíc ocenil to, že pan prezident tentokrát žádnou skupinu obyvatel ani neonálepkoval ani neurazil," zhodnotil Krupka.

Jiné pravicové opoziční strany už si ale nebraly servítky. Podle TOP 09 měl prezident víc kritizovat vládu Andreje Babiše a zmínit také důležitá výročí. "Pan prezident jako vždycky opomněl nějaké hlubší zamyšlení. Máme třicet let od sametové revoluce, doufal jsem, že se k tomuto vyjádří," vysvětlil europoslanec Jiří Pospíšil (TOP 09).

"Podle mého názoru ten projev ničím nijak nevybočil. A určitě to není nějaké státotvorné poselství," uvedl předseda KDU-ČSL Marek Výborný.

Pirátům přišel text proslovu zastaralý. Vadí jim navíc, že prezident zlehčuje klimatické změny. "Místo toho, abychom se dívali na budoucnost České republiky a Evropy v inovacích, v investicích do vzdělání, tak se tam hodně hovoří vlastně o tom těžkém průmyslu, o nutnosti robustního stavebního zákona," reagoval předseda Pirátů Ivan Bartoš.

Politology Miloš Zeman svým proslovem nepřekvapil. Ve svém sedmém vánočním poselství se podle nich držel známých témat. Ta prezentoval například při projevu 28. října.
 

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Pá 19:02  Marcolla (WOOD & Company): JPMorgan je jedním z lídrů v oblasti tokenizace aktiv a.. Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Pá 19:00  Abbvie po čtvrtletních výsledcích klesá o 4 % 📃 X-Trade Brokers (XTB)
Pá 18:24  USDJPY na nových 34letých maximech 📈 X-Trade Brokers (XTB)
Pá 17:43  Kam investuji ? Martin Stránský (WBTCB)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688