cryptokingdom.tech (Crypto Kingdom)
Kryptoměny  |  06.12.2019 10:17:46

V České republice se s kryptoměnami obchoduje za miliardy


Zpravodajský server Novinky.cz aktuálně zveřejnil informace od Martina Stránského, jenž je majitelem tuzemské obchodní platformy WBTCB. Ten uvádí, že v Česku se podle odhadů letos uskuteční kryptoměnové obchody v hodnotě zhruba tří miliard. Toto číslo je navíc přibližně stejné jako v loňském roce. Jak to u nás s kryptoměnami tedy vypadá?

3 miliardy v obchodech s kryptoměnami

Něco okolo 90 % transakcí pochází z BTC, mezi ostatními kryptoměnami jasně vede ETH. Jen platforma WBTCB by měla mít v roce 2019 na svědomí obchody v hodnotě asi 750 milionů korun českých. WBTCB se přitom v běžném prostředí zaměřuje pouze a výhradně na BTC.

Příští rok bude ještě bohatší

Stránský potom jedním dechem dodává také to, že očekává rostoucí poptávku během příštího roku. Mezi hlavní faktory takového vývoje řadí destabilizaci sociální a ekonomické situace v některých regionech, stejně jako rostoucí úroveň legislativy a regulačních opatření. Něco podobného samozřejmě slyšíme opravdu velmi rádi. I ze zpráv na světové úrovni lze vypozorovat, že adaptace kryptoměn do naši společnosti prostě roste každým dnem. Takové dění samozřejmě nemůže zůstat delší dobu bez odezvy. Jsme si tedy už teď docela dobře jisti tím, že následující rok 2020 bude pro tuzemskou kryptoměnovou scénu opravdu hodně zajímavý. A co myslíte vy?

Zdroj: Novinky.cz

Pokud ještě nemáš bitcoin, mrkni se na náš praktický video návod, jak ho nakoupit!

CryptoKingdom.cz

Jsme mostem mezi starým a novým světem. Provedeme tě světem kryptoměn a ukážeme ti cestu k největší příležitosti 21. století.

Crypto Kingdom je největší kryptoměnová komunita na CZ/SK scéně. Pomohli jsme již několika tisícům začátečníků se v kryptoměnách zorientovat.

Připoj se k nám a my tě provedeme: https://start.cryptokingdom.tech

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste