Research (J&T BANKA)
Akcie ve světě  |  20.09.2019 08:59:00

Ranní přehled: Microsoft se včera stal nejcennější společností v USA s tržní kapitalizací přes 1 bilion USD

Komentář k akciovému trhu
Pražská burza - Index PX: 1,053 bodů (+0.3% d/d); objem: 416 mil.

Čtvrteční obchodování na pražské burze se prezentovalo mírným růstem a především podprůměrnou aktivitou. Pozitivní náladu na okolních trzích následovaly především akcie Erste Bank, které zakončily silnější o 1,64 % na závěrečné ceně 820,20 . Naopak se příliš nedařilo lokálním bankám, pod vytrvalým prodejním tlakem jsou nadále akcie Monety, které odepsaly 0,41 % na cenu 73,50 . Akcie KB se zatím drží na hladině cca 810 a čtvrteční závěr skončil nepatrně výše na ceně 814 , tj. + 0,37 %.

Mimo zájem investorů stály akcie ČEZ, které v hodně podprůměrném objemu zakončily slabší o 0,57 % na závěrečné ceně 520 .

USA - Dow Jones: 27,095 (-0.2%); S&P500: 3,007 (+0.0%); Nasdaq: 8,183 (+0.1%)
Akcie na Wall Street nenašly po středečním snížení sazeb ze strany Fedu jasný směr již druhý den v řadě. Úvodní růst vystřídalo po zavření evropského obchodování vybírání zisků po zprávě Trumpova poradce M. Pillsburyho, že americký prezident je připraven navýšit cla v případě dalšího neúspěchu v rýsující se dohodě. Hlavní index S&P 500 vyklesal z denních maxim o 15 bodů a uzavřel den nakonec beze změny (+0,00 %; 3 006,79 b.).

Z podnikové sféry stojí za zmínku růst akcií Microsoftu (+1,84 %; 141,07 USD) na nová historická maxima poté, co firma oznámila plán dalšího odkupu akcií v hodnotě 40 mld. USD a navýšení dividendy o 5 centů na 51 centů za akcii. Technologický gigant překonal magickou úroveň tržní kapitalizace 1 bil. USD a stal se tak nejcennější společností v USA.

Komentář k devizovému trhu
Koruna k euru ve čtvrtek pokračovala v nevýrazném obchodování blízko 25,90 CZK/EUR. V regionu ostatní měny také zůstaly beze změny.

Dolar k euru dopoledne odmazával zisky, které si dolar připsal ve středu večer po zasedání Fedu, a vrátil se z ranních 1,103 na 1,107 USD/EUR. Koruna k dolaru se většinu dne obchodovala poblíž 23,45 CZK/USD.

Kalendář – významné události
Bez významných událostí


J&T BANKA, privátní banka úspěšných:

Od roku 1998 se staráme o investice a finance těch nejbohatších, těch nejnáročnějších. Individuální přístup a maximální komfort je cítit ve všem, co děláme. Jsme privátní bankou, která klientům pomáhá majetek zhodnotit, ochránit a předat dalším generacím a v neposlední řadě si ho také užít. Učíme se od těch nejlepších a rosteme spolu s našimi klienty.

Vedle komplexních služeb family office a privátního bankovnictví poskytujeme specializované financování v oblasti real estate a podnikových akvizic. Do bankovního holdingu J&T patří kromě české J&T Banky její slovenská pobočka, ruská banka J&T Bank ZAO a banka J&T Bank and Trust se sídlem na Barbadosu.

Více informací na: www.jtbank.cz






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688