TNBiz (TN.cz)
Auto Moto  |  24.07.2019 13:36:55, aktualizováno 14:24:14

Dálnici D1 u Prahy čekají rozsáhlé opravy, dálnice se zavře i jinde


Už tento týden začne u Prahy rozsáhlá oprava dálnice D1, kvůli které bude několik měsíců omezený provoz. A obrnit trpělivostí by se měli i šoféři, kteří o nadcházejícím víkendu pojedou po této dálnici kolem Mirošovic. Tady se dopravní tepna několikrát krátce uzavře úplně.

Rozsáhlá oprava dálnice D1 mezi druhým až jedenáctým kilometrem ve směru z Prahy startuje v pátek. "Dojde zde ke kompletní výměně povrchu vozovky, sanaci mostů, k opravě odvodnění, dílčím opravám podkladních vrstev, dopravního značení, protihlukových stěn a veřejného osvětlení," vypočítává mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Jan Studecký. 

Zároveň se dělníci podívají na zoubek i zdejším dálničním odpočívadlům - jedno opraví ještě letos, druhé příští rok. Poprvé se pracantii na místě objeví v pátek večer, aby rozmístili provizorní dopravní značky.

Aby brzdili provoz co nejméně, budou zde silničáři dvě noci po sobě, vždy od devíti hodin večer do devíti ráno. "Poté budou během neděle otevřeny přejezdy středního dělícího pasu a převeden provoz. Následně v pondělí začne frézování stávajícího povrchu vozovky," vysvětlil Studecký.

Práce na dálnici je naplánovaná na několik navazujících etap a první část potrvá až do října. Řidiči tak několik měsíců musejí počítat s tím, že se na dálnici bude pohybovat větší množství dělníků a zároveň tu bude s největší pravděpodobností snížená rychlost.

"S postupem stavebních prací se bude dopravní opatření měnit. Doprava bude vedena převážně v režimu 2+1+1 jízdní pruh. Práce zasáhnou také do sjezdů a nájezdů na dálnici, konkrétně sjezdu Šeberov, Chodov. Tento bude v první fázi uzavřen a budou vyznačeny objízdné trasy. Na konci srpna pak bude několik dní uzavřena větev z D0 na Brno a doprava povede také po vyznačených objížďkách," vysvětlil mluvčí ŘSD.

Po dokončení první fáze prací do října bude následovat zimní přestávka a dělníci se na úsek D1 u Prahy vrátí příští rok. Celkem má být hotovo za 210 dní, tedy sedm měsíců.

O tomto víkendu v noci ze soboty na neděli bude D1 také desetkrát vždy na 20 minut kompletně uzavřená kvůli montáži ocelových nosníků nového mostu u středočeských Mirošovic.

"Dálnice bude obousměrně uzavírána v době, kdy speciální jeřáb bude osazovat nosník. Následně bude provoz obnoven, nachystán další nosník a opět bude provoz zastaven. Takto celkem desetkrát," informoval Studecký. Práce tu mají probíhat od sobotní desáté večer do nedělní osmé hodiny ráno.

 

S objížďkami se nepočítá, řidiči tak budou muset počítat s menším zdržením.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688