TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  21.07.2019 22:16:14

Seriál o bývalých politicích: Kde je konec Vlastimilu Tlustému?

Pokračuje seriál televize Nova s nedělními reportážemi o politicích, kteří kdysi utvářeli vývoj České republiky a pak z politiky a často i z médií zmizeli. Nyní se podíváme za bývalým ministrem financí Vlastimilem Tlustým. Co dělá a kterému ze svých kolegů dnes nemůže přijít na jméno?

Proslavila ho řada politických i osobních afér a neustálé vládní boje s Mirkem Topolánkem. Někdejšího ministra financí a dlouholetého poslance ODS Vlastimila Tlustého to už ale do politiky příliš netáhne.


"Jako všechno to má plus a minus. Já bych to přirovnal k tomu, jako když hráč přesedne do hlediště. Má chuť se přidat a zapojit se, ale je rád, že mu nelámou ruce a není štvanej," prohlásil Tlustý.

Politickou kariéru vyměnil za soukromé podnikání. S financemi radil analytickým firmám a poslouchala ho i bývalá kandidátka na prezidentku Jana Bobošíková.

A jak dnes vypadá běžný den Vlastimila Tlustého? "Je to neuvěřitelná směs od opravy kohoutku přes pračku až po asistování financování transakcí, žádný systém v tom není. Přijdou příležitosti a já to zkusím, ne vždycky ta vrtačka vrtá, ale někdy to vyjde, někdy nevyjde," popsal Tlustý.

Bývalého šéfa státní kasy byste s trochou štěstí mohli potkat na jeho statku v centru Slaného, který nově zrekonstruoval. Dodnes se spekuluje, že jeho věřitelem byl podle zveřejněných odposlechů mafiánský boss František Mrázek. To ale Vlastimil Tlustý odmítá.

"Vzali jsme si 20milionový úvěr. Dům se zrekonstruoval, úvěr byl zesplatněn, kdy to ještě nic nevydělávalo, a to jsme prožili horké chvíle, kdy nám hrozilo, že přijdeme o vlastní dům. Já tady chodím celý život ve Slaným a chci se dívat lidem do očí a mít čistý svědomí, tím jsem se vždycky řídil. Nechci se bát toho, jaké hrůzy si o mě lidé budou myslet," vzpomíná bývalý politik.

Současnou politickou scénu sleduje a komentuje. Vrátit se do ní ale nechce, jedině prý pokud by nastala nějaká mimořádná situace. "Já sám od sebe bych nezakládal politickou stranu, žádnou aktivitu," řekl Tlustý.

S několika bývalými politickými kolegy se stále stýká, některé ale vidět nemusí. Na kávu by nezašel třeba s Mirkem Topolánkem. "Moje prohra byla svatá válka s Mirkem Topolánkem a jeho příznivci. On mě ve Slaném navštívil, že končím a že bych měl rezignovat. A já: 'Proč bych měl po tom úspěchu?' On mi řekl, že mě zničí, a já mu řekl, že ho vezmu s sebou. Všechno se to stalo, je to největší neúspěch nejen pro mě, ale i pro něj," přiblížil Tlustý.


Vlastimil Tlustý se teď věnuje hlavně rodině, před dvěma týdny se totiž stal dvojnásobným dědečkem.
 

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688