TNBiz (TN.cz)
Dovolená  |  01.05.2019 06:10:44

Jaké bude léto v Chorvatsku? Výhled chorvatského počasí na prázdniny

Každý rok do Chorvatska míří tisíce českých rodin, a to především kvůli teplu, krásné přírodě a moři. Pokud i vy v těchto dnech plánujete dovolenou na chorvatském pobřeží a přemýšlíte nad termínem, přinášíme vám dlouhodobou předpověď na léto.

Květen

Už od druhého týdne v květnu vystoupají průměrné denní teploty v Chorvatsku nad 20 °C. V průběhu měsíce by se především na jihu měly teploty držet mezi 21 a 24 °C, v týdnu od 20. května by mělo přibýt oblačnosti a dojít by mělo i na občasné deště a bouřky. Lokální výskyt bouřek potrvá až do konce měsíce.

Červen

Na přelomu května a června budou teploty dosahovat průměru 25 °C přes den a v noci kolem 17 °C. Podobné počasí vydrží i první červnový týden, kdy meteorologové hlásí skoro jasno. Bouřky hrozí až o víkendu 8. – 9. června.

A po druhém červnovém víkendu se průměrné denní teploty zvýší na 27 – 29 °C a v noci budou dosahovat 18 – 19 °C. Od pátku 14. června opět místně hrozí bouřky, napadnout může až 31 milimetrů srážek. Bouřky by měly postupně ustávat a na konci června už meteorologové hlásí skoro jasno.

Červenec

První dva týdny letních prázdnin hlásí Chorvatsko slunečné počasí, nejvyšší denní teploty budou dosahovat až 32 °C, průměrně bude na území 29 °C. Přeháňky meteorologové hlásí od středy 17. července.

Ve čtvrtek 18. července by se měly místně objevit i bouřky. Na konci července by mělo být počasí slunečné, denní maxima vystoupají až na 32 °C, průměrné denní teploty by se měly pohybovat kolem 30 °C, v noci pak kolem 22 °C.

Srpen

Začátkem srpna vydrží teploty na průměrné denní hodnotě
30 °C a v noci 22 °C. Schodek nastane o třetím srpnovém víkendu, kdy teploty klesnou v průměru o dva stupně. Ke konci srpna budou dosahovat průměrné denní teploty 27 - 28 °C, v noci pak nepřesáhnout 20 °C.

Podle webu novalja.cz bývá v květnu teplota moře v Chorvatsku 16 °C, v červnu 22 °C, v červenci 24 °C, v srpnu 25 °C a v září 23 °C.

Pokud plánujete dovolenou v Chorvatsku, ale stále nevíte, do které konkrétní destinace směřovat, nejvyšší průměrné roční teploty bývají na ostrovech Vis, Hvar, v pobřežním městě Split a v Dubrovníku. Během června, července a srpna neklesnou teploty pod 21 °C. Teploty ve stínu mohou přesahovat až 33 °C.

V jednotlivých oblastech Chorvatska mají na počasí vliv větry, které často a rychle mění a ovlivňují život místních obyvatel i turistů. Co se týče dešťů, nejméně prší právě na chorvatských ostrovech, horké počasí navíc zmírňují větříky. V červenci je délka slunečního svitu v Chorvatsku až 12 hodin.

 



TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

12.05. 00:14  Nejraději v září (mirka)
01.05. 20:48  počasí (Founak)





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688