OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)
Pojištění  |  21.03.2019 11:00:26

Bulharská EIG získala dceřiné společnosti ERGO v Rumunsku, ČR a Bělorusku

Bulharská pojišťovna Euroins Insurance Group (EIG) se dohodla na převzetí divizí německé společnosti ERGO ve třech evropských zemích – v České republice, Rumunsku a Bělorusku. V České republice a Rumunsku bulharská pojišťovna převezme sekce životního i neživotního pojištění, v Bělorusku pak sekci neživotního pojištění. Obě strany už podepsaly dohodu o koupi a nyní čekají na vyjádření úřadů pro ochranu hospodářské soutěže.

Podle podmínek smlouvy společnost EIG získá všechny akcie společností ERGO, včetně pracovních smluv, portfolia klientů a IT systémů. Příjem z pojistného všech přebíraných subjektů činil v roce 2017 celkem 72 milionů eur.

Po uzavření stávající dohody bude EIG působit v jedenácti evropských zemích, přičemž v sedmi z nich, kterými jsou Bulharsko, Rumunsko, Severní Makedonie, Ukrajina, Gruzie, Česká republika a Bělorusko, bude mít dceřiné firmy.

Akvizice dceřiných společností ERGO v Rumunsku, České republice a Bělorusku vyhovuje strategii firmy rozšířit naši přítomnost na středoevropských trzích a v zemích bývalého Sovětského svazu. V těchto regionech spatřujeme obrovský potenciál růstu, a zároveň možnost diverzifikace našeho produktového portfolia. EIG nabídne svým novým dceřiným společnostem osvědčené postupy z operací v rámci své vlastní sítě a poskytne novým klientům širokou škálu spolehlivých pojistných produktů, které bezesporu přispějí k dalšímu rozvoji daných trhů,“ říká Jeroen van Leeuwen, výkonný ředitel společnosti EIG.

„S novou akvizicí souvisí také naše snaha vytvořit pevné a prosperující partnerství s významným globálním hráčem, pojišťovací společností ERGO. To nám dává možnost získat cenné know-how a nepřeberné množství cenných zkušenosti,“ dodal Jeroen van Leeuwen.

Výkonný ředitel společnosti EIG se díky této akvizici opět spojuje s Českou republikou, kde dlouhých 13 let šéfoval ČSOB Pojišťovně. V té skončil po vzájemné dohodě s vedením skupiny KBC, která je vlastníkem ČSOB k 31. 3. 2015. V České republice působil rovněž v tehdejší ING pojišťovně a v pojišťovnách Allianz a Commercial Union.

„Jsme potěšeni, že jsme nalezli vhodného kupce pro všechny dceřiné společnosti ERGO v regionu CEE a SEE. Tato dohoda je dalším důležitým krokem, který přispívá k optimalizaci našeho mezinárodního obchodu, který jsme si definovali jako významný strategický cíl před třemi lety,“ uzavřel Alexander Ankel, výkonný ředitel společnosti ERGO International AG.

Zdroj: EIG

oPojištění.cz - informace ze světa pojištění a risk managementu

Zpravodajský portál, který poskytuje komplexní zpravodajství ze světa pojištění a risk managementu. Denně přináší aktuální zprávy o vývoji pojistného trhu, odborné analýzy, informace o nabízených pojistných produktech a rozhovory s významnými osobnostmi pojišťovnictví.

Více informací na: www.opojisteni.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář






?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688