TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  10.03.2019 10:00:32

Počasí: Vítr páchá škody po celé republice. Hasiči se nezastaví

Kvůli silnému větru zasahují hasiči po celé České republice. Vyjíždějí k desítkám zásahů, nejčastěji jde o stromy, které popadaly přes silnici a působí komplikace v dopravě.

Aktualizace v neděli: ČHMÚ zvýšil výstrahu před větrem na vysoký stupeň nebezpečí, přidal výstrahu na povodňové jevy

V souvislosti se silným větrem je druhý březnový víkend po hasiče po celém Česku opravdu perný. Jenom v jižních Čechách vyjížděli požárníci k více než padesáti zásahům. Profesionální i dobrovolní hasiči během jednoho výjezdu uklidili i více stromů, uklidnění situace zaznamenali po jedné hodině ranní v noci na neděli.

Komplikace se nevyhnuly ani hlavnímu městu. V Praze v noci vyjeli hasiči do ulice Sokolovská. Ze střechy padaly lepenkové desky. Na odstranění nebezpečí však výšková technika nestačila, hasiči se tak vrátí na místo ještě po rozednění, aby provedli průzkum budovy, Místo ještě v noci předali policii. Z důvodu hrozícího nebezpečí zde byl přerušen tramvajový provoz. 

Středočeští hasiči o víkendu vyjížděli nejčastěji k popadaným stromům přes pozemní komunikace. "V současné chvíli evidujeme skoro čtyřicet událostí," řekli v noci ze soboty na neděli.

I olomoučtí hasiči zápasili se škodami, které napáchal silný vítr. "Zasahujeme zhruba u desítky technických událostí. Většina výjezdů jsou stromy, ale i uvolněná plechová garáž, padající střešní krytina či komplikace na železnici. Vše zatím bez větších komplikací," sdělili.  

Pokud se však v neděli někam chystáte, ať už autem nebo pěšky, dbejte zvýšené opatrnosti. Český hydrometeorologický ústav v souvislosti s výstrahou varuje také před túrami do hřebenových oblastí hor.

 

Hasiči v Olomouckém kraji odstraňovali v noci a dnes ráno popadané stromy na komunikace a také uvolněnou střešní krytinu. V souvislosti se silným větrem vyjížděly jednotky od sobotních 22:00 do dnešních 8:00 k více než 40 událostem.

Nejvíce zásahů spojených se silným větrem jednotky zaznamenaly na Prostějovsku a Olomoucku. Například v Mostkovicích na Prostějovsku hasiči provizorně zajišťovali střechu, ze které začala padat krytina do ulice. "Hasiči větší část tašek hrozící pádem odstranili, návazně pomocí latí a plachet střechu pro krátkodobé překlenutí situace zakryli," řekl mluvčí krajských hasičů Zdeněk Hošák. Ve stejné obci museli hasiči rozebrat také větrem poničenou plechovou garáž.

 

Vítr ukázal svou sílu. V noci strhl střechu v Hustopečích na Břeclavsku, dopadla vedle budovy a poškodila svě auta. Na mnoha místech také popadaly stromy na silnice. Hasiči v Jihomoravském kraji zasahovali v souvislosti s počasím u víc než 40 událostí.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688