TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  20.02.2019 10:56:16

Chci být předsedou SPD, oznámil Volný. Hnutí mu ale zrušilo buňku

Uvnitř hnutí SPD se zřejmě schyluje k vnitrostranickému souboji. Současnému šéfovi Tomiu Okamurovi se totiž chce postavit kontroverzní poslanec Lubomír Volný. Hnutí však najednou zrušilo svou regionální organizaci v Moravskoslezském kraji, které je právě Volný předsedou.

Tomio Okamura byl v červenci minulého roku zvolen předsedou SPD drtivou většinou. Získal totiž 150 hlasů ze 152 přítomných delegátů volební konference strany. Zdá se, že při další volbě už by to nemusel mít tak lehké. Kandidaturu na post předsedy oznámil v úterý poslanec Lubomír Volný.

"Přijímám osobní výzvu Tomia Okamury, abych proti němu kandidoval na post předsedy SPD. Výzvy od lídrů se neodmítají," napsal Volný na svůj facebook. Ke kandidaduře ho měl údajně několikrát vyzvat právě Okamura.

Poslanec zároveň oznámil, že věří v úspěch. Tomio Okamura se k této věci nevyjádřil. "Volba předsedy hnutí SPD bude probíhat až za dva a půl roku, jelikož mandát je tříletý. Takže tato otázka není v tuto chvíli aktuální," reagovala místo Okamury mluvčí hnutí Barbora Zeťová.

Strana teď však nečekaně zrušila regionální klub v Moravskoslezském kraji, ve kterém je předsedou právě poslanec Volný. Souvislost s kandidaturou Volného na předsedu a odebráním licence však strana odmítá.

"Stalo se tak plně v souladu se stanovami hnutí, na základě zjištění, že v regionálním klubu docházelo k systematickému a systémovému porušování stanov, včetně krácení demokratických práv členů. Členství všech členů a čekatelů zůstává zachováno a v souladu se stanovami budou mít příležitost pracovat v novém regionálním klubu," uvedla mluvčí hnutí SPD.

Poslanec Volný však tato nařčení odmítá. "Samozřejmě se budeme všemi zákonnými prostředky a prostředky v souladu s platnými stanovami hnutí bránit," reagoval na dotaz TN.cz.

Lubomír Volný se dostal do povědomí veřejnosti na únorovém zasedání poslanecké sněmovny. Stalo se tak, když poslanci jednali o návrhu na zrušení soudního přezkumu správních rozhodnutí o vyhoštění cizinců z Česka.

Na jednání totiž prohlásil, že za případem seniora nepravomocně odsouzeného za terorismus jsou takzvaní vítači. "Vy jste vytvořili pana Baldu, protože jste ho vyděsili. Vyděsili jste ho reálnou možností, že tady bude spáchán teroristický útok," řekl Volný. Jan Birke (ČSSD) na něho pokřikoval, aby "toho už nechal". Volný na to údajně reagoval slovy, aby "šel ven".

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688