TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  13.02.2019 11:04:47

Novinka pro řidiče: Víte, kolik máte bodů? Zjistit to je teď jednodušší.

Stav svého bodového konta si mohou nově řidiči zjistit přes internet. Do služby Portál občana, který je součástí tzv. eObčanky, se v úterý nově připojil také registr řidičů. Lidé si mohou také zjistit, kdy jim končí platnost řidičáku nebo další detaily k řidičskému oprávnění. Novinkou je i napojení živnostenského rejstříku.

Množství služeb, které mohou lidé prostřednictvím eObčanky využívat online, se opět rozrůstá. Nově si mohou z pohodlí domova zjistit informace z registru řidičů či živnostenského rejstříku.

"Nedávno jsme na Portál napojili katastr nemovitostí, před pár dny živnostenský rejstřík a registr řidičů. Děláme vše proto, aby lidé nalezli veškeré služby, které od úřadů potřebují, na jednom místě,“ uvedl ministr vnitra Jan Hamáček s tím, že snahou Ministerstva vnitra je, aby se do Portálu občana zapojovaly další úřady, kraje i menší obce. "Napojením registru řidičů nekončíme, naopak. Připravujeme napojení registru zbraní nebo zobrazení informací o vozidlech," dodal Hamáček.

Každý řidič si nově může zjistit stav svého bodového konta a datum poslední změny. Portál také ukáže platnost řidičského průkazu nebo průkazu profesní způsobilosti řidiče. "Do budoucna chceme upozorňovat na body za přestupky nebo končící platnost průkazů aktivně prostřednictvím datové schránky, textové zprávy nebo e-mailu, pokud o to občan požádá," řekl ministr dopravy Dan Ťok.

Portál občana funguje celkem sedm měsíců a počet služeb, které si lidé mohou vyřídit přes internet, se stále zvyšuje. Už od konce ledna mohou nahlížet do živnostenského rejstříku. V něm vedené údaje si mohou prohlédnout lidé, kteří jsou či v minulosti byli podnikateli.

K Portálu občana se lidé mohou jednoduše přihlásit například pomocí eObčanky na webových stránkách veřejné správy gov.cz. Díky tomu si mohou již nyní vyřídit mnoho úředních povinností z domova.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688