OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)
Pojištění  |  27.12.2018 16:18:29

AIG a příprava na Brexit. Nová organizační struktura v Evropě

American International Group, Inc. (AIG) patří mezi tzv. globální systémově důležité pojistitele, kteří jsou podrobeni dodatečné regulaci a dohledu. Působí globálně, tedy i v Evropě, a to prostřednictvím dceřiné společnosti AIG Europe Limited (AEL). Proto je přirozené, že se jí dotýká Brexit. Aktuální zpráva dokládá, že se na něj zodpovědně připravuje.

Pojišťovna AEL vydala dne 29. 10. 2018 prohlášení, že Nejvyšší soud Anglie a Walesu udělil AEL povolení převést podnikatelské činnosti na dvě nové pojišťovací společnosti, a to na AIG UK se sídlem ve Spojeném království a na AIG Europe S. A. se sídlem v Lucembursku.

Pojišťovna AIG si chce touto organizační změnou zajistit, že pojistná ochrana ve Spojeném království i v Evropě bude jejím klientům, bez ohledu na jednání o Brexitu, poskytována nepřetržitě. Obě nové společnosti začnou sjednávat pojištění od 1. 12. 2018 a ke stejnému datu budou převedeny pojistné kmeny z AEL na příslušné výše uvedené pojišťovací společnosti.



Výkonný ředitel AEL a AIG UK Anthony Baldwin v tiskovém prohlášení zdůraznil, že jde o důležitý den pro klienty AEL. Podle jeho názoru budou převody pojistného kmene naprosto vyloučeny eventuální nejistoty, které by mohly vzniknout v důsledku Brexitu. Nová organizační struktura významně posiluje pozici AIG na pojistném trhu v Evropě a zabezpečuje, že klientům a partnerům bude po Brexitu poskytována optimální péče, a to bez ohledu na to, jak budou vypadat budoucí vztahy mezi Spojeným královstvím a EU.

V souvislosti s AIG je vhodné podotknout, že kromě Brexitu se v současné době vyrovnává též s dopady nepříznivého počasí. Ve třetím čtvrtletí 2018 byla bilance této americké pojišťovny zatížena v celkové odhadované výši 1,5 – 1,7 mld. USD před zdaněním, a to v důsledku enormních škod, jež způsobil hurikán Florence v USA a tajfuny v Japonsku.

Samotná AIG oceňuje škody v Severní Americe z titulu nepříznivého počasí na 600 – 700 mil. USD a škody zapříčiněné v Japonsku tajfuny „Jebi“ a „Trami“ na 900 mil. – 1 mld. USD. Navíc lze dodat, že hurikán Michael „stál“ AIG 500 – 700 mil. USD.

Zdroj: AIG

oPojištění.cz - informace ze světa pojištění a risk managementu

Zpravodajský portál, který poskytuje komplexní zpravodajství ze světa pojištění a risk managementu. Denně přináší aktuální zprávy o vývoji pojistného trhu, odborné analýzy, informace o nabízených pojistných produktech a rozhovory s významnými osobnostmi pojišťovnictví.

Více informací na: www.opojisteni.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Pojištění:

Čt 11:50  Rakouské ženy žijí déle ve špatném zdravotním stavu OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)
St 17:00  Jak vypadá rakouský vozový park? OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688