TNBiz (TN.cz)
Ze světa  |  30.11.2018 14:48:38

Světoví politici se sjíždí na summit G20. Putin na setkání nedorazí


Světoví lídři se sjíždějí do Buenos Aires na summit skupiny G20. Ostře sledované setkání prezidentů Trumpa s Putinem se ale neuskuteční, jeho zrušení už potvrdily obě strany.

Dvoudenní summit zemí největších světových ekonomik začne odpoledne. Mezi prvními na místo dorazil francouzský prezident Emmanuel Macron, který se ještě před zahájením summitu sešel se svým argentinským protějškem Mauriciem Macrim a první dámou. "Budeme mít možnost hovořit o klimatu, světové politice, obchodu, o zaměstnanosti, vzdělání i financování silného zemědělství," uvedl Emmanuel Macron.

 

V Argentině už je také šéf Bílého domu Donald Trump. Zájmu médií neunikne zejména jeho jednání s čínským prezidentem, s jehož zemí jsou Spojené státy v obchodní válce. Zavedená cla na čínské produkty přitom podle posledních analýz USA nepomohla - vzájemný deficit obchodu se zvětšil.

 

V argentinské metropoli kvůli summitu G20 platí přísná bezpečnostní opatření. Uzavřené jsou ulice a lidé procházejí důkladnými kontrolami. "Dokud nás nechávají chodit domů, abychom se mohli převléct, je to v pořádku. Před chvíli moje manželka chtěla projít a dělali jí trochu problémy," uvedl obyvatel Buenos Aires Maxi Diaz.

 

Demonstrace se očekávají proti saúdskému princi Mohammedovi bin Salmánovi. Americká CIA ho podezírá, že si osobně objednal vraždu kritika svého režimu, novináře Chášukdžího na istanbulském konzulátu. V zemi už údajně je, zatím ale neopustil saúdskoarabský konzulát.

 

 

 

 

Se zpožděním na summit dorazí německá kancléřka Angela Merkelová. Její letadlo mělo vážnou poruchu - úplně mu vypadl komunikační systém a muselo se nad Nizozemskem otočit a přistát v Kolíně nad Rýnem.

 

Posádka se s řízením letového provozu dokázala spojit jen pomocí satelitního telefonu. Do Argentiny měla kancléřka odletět dnes ráno běžným linkovým letem z Madridu a bude muset přesunout nebo zrušit některé naplánované schůzky se státníky.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688