TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  30.10.2018 08:29:30

Česko zažilo výjimečně teplou noc. Hasiče však zaměstnával silný vítr

Počasí si s námi stále hraje. Úterní noc se stala nocí tropickou, kterou jsme zaznamenali naposledy před dvěma lety. Na některých místech v České republice byly naměřeny vyšší teploty  kolem 20 °C. Jedná se o raritu, která se v listopadu jen tak nevidí. Vysoké teploty však doprovází i silný vítr, který v nárazech dosahuje až 118 km/h. Slábnout by měl začít v úterních odpoledních hodinách.

V úterý meteorologové v České republice zaznamenali velmi teplou noc. "Česko má za sebou tropickou noc. V Broumově, Holešově a v Ostravě dosáhly teploty 20 °C. Na Lučině 20,5 °C," řekla pro TN.cz meteoroložka Dagmar Honsová.

Takto vysoké teploty na konci října nejsou moc časté. "Je to rarita, jak se noci prodlužují. Zažíváme rekordy jak minimálních, tak maximálních teplot. Letos jsme zaznamenali první tropickou noc 30. dubna," doplnila Honsová.

 

Teplé počasí však doprovází i silný vítr, před kterým meteorologové varují. Vítr v noci také napáchal velké škody. "Silný vítr, který se přeměnil na orkán, dosahoval například v Beskydech v nárazech 118 km/h," dodala Honsová

Silný vítr způsobil na některých místech komplikace. Popadané stromy řešili hasiči na Vysočině. Od pondělního podvečera do úterní páté hodiny ráno museli hasiči řešit až 130 událostí. "Do Věže na Havlíčkobrodsku byli hasiči před půlnocí přivoláni k utržené střeše rodinného domu. Část střechy skončila na vozovce. Z vozovky střechu hasiči odklidili a místo události technicky zabezpečili," uvedla Petra Musilová, tisková mluvčí.

"Obdobný případ řešili také hasiči v ulici Znojemská v Jihlavě. I tady silný vítr poškodil střechu na domě. Všechny události, u kterých jsme v souvislosti s počasím zasahovali, se obešly bez zranění osob," dodala Musilová.

Silný vítr by měl začít slábnout v úterý odpoledne. Zítra ráno se už dočkáme nižších teplot, které se budou pohybovat od 7 do 3 °C.

 

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688