TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  11.10.2018 18:29:21

Stropnický řekl, proč skončil v politice. Chce se vrátit k hraní?

Svou politickou kariéru končí a další roky stráví jako velvyslanec České republiky v Izraeli. Svého působení ve vládě a v hnutí ANO nelituje, ale o tom, že by se vrátil do nejvyšších kruhů, zatím neuvažuje. Řeč je o Martinu Stropnickém, který byl hostem v pořadu Napřímo.

Moderátor František Bůžek tentokrát v pořadu Napřímo zpovídal Martina Stropnického. Tři roky byl v čele ministerstva obrany, půl roku pak ministra zahraničí. V polovině června se ale rozhodl z politiky odejít a ujme se místa velvyslance v Izraeli.

Na otázku, zda by šel do politiky znovu, odpovídá oklikou. "Já jsem to bral, ať už to zní pro kohokoliv pateticky nebo sentimentálně, jako občanskou povinnosti, protože to bylo v nějaké politické situaci. Mně spousta věcí štvalo," vysvětlil, proč se rozhodl stanout po boku Andreje Babiše v hnutí ANO.

I přesto tvrdí, že s Babišem přátelé v pravém slova smyslu nejsou. "Andrej Babiš není člověk, který by uzavíral vřelá přátelství. On si netyká s nikým, pokud vím. Nevím, jestli je to potřeba. Co je míra přátelství? Já myslím, že tím můžete nazvat i to, že si lidé důvěřují," prohlásil Stropnický.

Působení na ministerstvu obrany hodnotí kladně. "Začínali jsme na nějakých 42 miliardách, a když jsem odcházel, byl rozpočet téměř 60 miliard. To je myslím slušný nárůst. Trvá to ale dlouho," uvedl bývalý ministr. Dobrý pocit má i ze své funkce ministra zahraničí.

A proč si na "politický důchod" vybral zrovna Izrael? "Jakkoliv je to stát malý a má osm a půl milionu obyvatel, musíme posílit naše vztahy. Nedovedl bych si představit, že bych byl na tzv. faře, ale spíš někde, kde je ta práce zajímavá a složitá," popsal Stropnický.

Umělecká kariéra mu prý zatím neschází. "Naopak, myslím, že na jevišti je míň hraní než v politice. Ale na některé herce ze Sněmovny by si nikdo lístek nekoupil. Za několik let se ale spíš těším, že budu mít čas na nějaké čtení nebo psaní," uzavřel.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688