MONETA Money Bank (MONETA)
Akcie v ČR  |  25.07.2018 17:24:03

MONETA Money Bank nabídne u svých poboček veřejné nabíječky pro elektromobily

 Urychlit rozvoj elektromobility v celé České republice se rozhodla MONETA Money Bank. Ve spolupráci s tuzemskou technologickou společností Olife Energy zahájila rozsáhlý projekt, jehož cílem je v blízkosti svých bankovních poboček napříč zemí vybudovat hustou síť mnoha desítek komerčních dobíjecích stanic určených k veřejnému využití. Prvních padesát by dle plánu mělo být instalováno již do poloviny roku 2019 a banka je bude využívat rovněž pro vlastní potřebu. Tento krok souvisí s probíhajícím projektem postupné výměny většiny služebních automobilů MONETA Money Bank se spalovacím motorem za elektromobily. Do konce roku jich banka bude provozovat 55, čímž dále sníží svoji uhlíkovou stopu a posílí pozici tuzemského lídra v oblasti firemní elektromobility.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

První veřejně dostupné komerční dobíjecí stanice s vyobrazením oblíbeného kocoura známého z reklam MONETA Money Bank a logem Olife Energy budou moci řidiči vozidel na elektřinu využít již začátkem příštího roku. Termín realizace záleží především na rychlosti, s jakou se podaří získat stavební povolení v jednotlivých lokalitách a vyřídit další formality. Provozovatelem infrastruktury bude společnost Olife Energy, za dobití bude účtovat poplatek.

„Hlavní překážkou pro masivnější rozvoj elektromobility v České republice je především dosud řídká síť nabíjecích stanic, hlavně v regionech. Proto jsme se rozhodli převzít iniciativu s cílem, aby lidé měli vždy nablízku nejen naši bankovní pobočku, ale také dobíjecí stanici pro svá vozidla na elektrický pohon. Tím přispějeme ke snížení naší uhlíkové stopy o 35 % do roku 2020, což jsme si stanovili jako náš klíčový dobrovolný závazek v oblasti udržitelného rozvoje,“ uvedl Jiří Huml, Chief Shared Services Officer MONETA Money Bank.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Těší nás, že si MONETA Money Bank pro spolupráci v oblasti elektromobility vybrala naši technologickou firmu. Díky tomuto partnerství rozšíříme námi budovanou velkou síť nabíjecích stanic v České republice, které lze obsluhovat pomocí jednoduché aplikace,“ řekl Petr Žaluda, generální ředitel Olife Energy.

MONETA Money Bank ve své flotile aktuálně provozuje už 40 elektrických automobilů Volkswagen e-Golf, což znamená, že v průměru její každý desátý vůz pohání elektřina. Banka dosud objednala 150 kusů elektromobilů. Zaměstnanci MONETA Money Bank s elektrickými vozidly najeli během jednoho roku v souhrnu více než 215 tisíc kilometrů, čímž snížili vyprodukované emise o 32 tun ekvivalentu oxidu uhličitého. Banka také buduje širokou síť dobíjecích stanic, které jsou vyhrazené pro její pracovníky. Ti mohou aktuálně využít 20 dobíjecích stanic v centrále banky v Praze, šest v centrále banky v Ostravě a 31 u poboček banky napříč regiony (například Frýdek-Místek, Liberec, Plzeň, Tábor či Teplice).


MONETA Money Bank

MONETA Money Bank, a.s., je přední nezávislou českou bankou poskytující služby svým zákazníkům prostřednictvím celostátní pobočkové sítě. Od svého vstupu na Pražskou burzu cenných papírů v roce 2016 má banka silnou pozici v retailovém a zemědělském sektoru a svoje služby zaměřuje na malé a střední podniky. Mimo to banka poskytuje další produkty jako pojištění nebo investiční fondy. Klienti MONETA Money Bank tvoří přes 9 % populace České republiky a využívají její multikanálovou strategii, která zahrnuje více než 230 poboček, přes 630 bankomatů, digitální bankovní aplikaci, která je špičkou na trhu, a dále vlastní call centrum, smluvní prodejce automobilů, finanční zprostředkovatele a leasingové partnery.

Více informací na: www.moneta.cz






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688