chytryhonza.cz (chytryhonza.cz)
Finanční rady  |  09.07.2018 12:54:27

Dovolená bez cestovního pojištění. Jak velký je to risk?

Letos do zahraničí, podle odhadu Asociace cestovních kanceláří, vyrazí přes tři a půl milionu Čechů, kteří ročně utratí za cestovní pojištění kolem dvou miliard korun. Nicméně stále ještě velká skupina cestovatelů vyráží za hranice republiky jen s kartičkou pojištěnce. Stačí to?

Nestačí, bohužel. Například i v takové “cizině” jako je Slovensko,horská služba každý rok zachraňuje stovky Čechů, kteří přecenili své síly, počasí nebo podcenili vybavení do hor. Jeden výjezd záchranářů, přeprava helikoptérou, ošetření, hospitalizace v nemocnici, ubytování rodinného příslušníka – a od našich sousedů vám přijde pořádný účet za ošetření, který může být i v řádech statisíců korun. S kartičkou pojišťence velkou parádu po zahraničních špitálech prostě neuděláte.

 

Žádnou velkou výhrou není ani kartička evropského zdravotního pojištění EHIC. Že platí na nezbytnou zdravotní péči? Ano, ale co je nezbytné, záleží čistě na posouzení daného lékaře. Takže třeba bolest zubů může vyřešit tak, že vám dá lék na bolest a pošle vás zpět si “užít” zbytek dovolené. I při závažnějších potížích pak může evropský lékař požádat o doplatek za služby i léky, který může být až desítky tisíc korunTakže pro cestovní pojištění není alternativa, a to ani v Evropě.

 

Jak poznat kvalitní cestovní pojištění

Bez ohledu na dodavatele, stěžejní je samotné nastavení cestovního pojištění. Pokud si na dovolené chcete zkusit potápění, vezete si s sebou drahý foťák a vám ještě dražší, ale o to neposednější potomky, pojistku tomu musíte přizpůsobit. Je to stejné, jako si koupit za pár kaček žabky a divit se, že nevydržely túru po horách.

Fakt je ten, že i malý výdaj před cestou vám v extrémních případech může ušetřit pěknou sumu. O různých kompenzacích, třeba za zrušený nebo zpožděný let, nemluvě. Srovnali jsme pro vás, jaké náklady čekají hrdiny jedné ne úplně povedené dovolené. A jak velký rozdíl může nakonec cestovní pojištění znamenat.

 

A co cena? 

Otázka peněz je samozřejmě vždy relevantní. Jste si ale jistí, že skutečně víte, kolik pojištění na cesty stojí? Cestovní pojištění lze pořídit už od 11 korun na den. Tolik vás nestojí ani ranní kafe v automatu. Ano, je to cena za nejnižší krytí, ovšem ani průměrná cena cestovního pojištění není nijak závratná – 36 korun na den.

Modelový příklad: dva dospělí a dvě děti se na týden pobytu v Evropě pojistí za 671 korun (do zbytku světa je to vyjde na 1 036 korun). Takže pokud si můžete dovolit koupit na promenádě slušnou láhev vína, můžete si dovolit koupit pojištění pro celou rodinu.

 

Není čas ztrácet čas 

Tohle je v dnešní době vyložený nesmysl. Nabídky cestovní pojištění si na srovnávači  přehledně porovnáte, přidáte připojištění za extrémní sporty nebo za zavazadla, budete-li chtít, zaplatíte online a do minuty máte v mailu potvrzení pojištění klidně pro celou rodinu nebo skupinu kamarádů. Jednodušeji to už opravdu nejde. A čas? Pojištění stihnete online vyřídit i během cesty na letiště nebo k hranicím.

 

Srovnávač a první český e-shop s financemi Chytrý Honza nabízí klientům bezmála 2000 finančních produktů a služeb. Uživatelé je mohou přehledně porovnat, řadu z nich i rovnou sjednat a zakoupit online. V nabídce je vše počínaje cestovním či životním pojištěním, přes hypotéky, úvěry, spoření až po pojištění vozidel. A to od 193 partnerů - malých i velkých bank, pojišťoven a investičních společností na českém trhu.

Akvizicí sítě finančních poradců Bonnet v roce 2014 získal Chytrý Honza více než 1 800 specialistů ve všech českých regionech. Propojením online srovnávače, e-shopu, call centra a sítě poradců je Chytrý Honza lídrem trhu v propojení online i offline prodejních kanálů.

Na českém trhu společnost působí od roku 2009.

Více informací naleznete na: https://www.chytryhonza.cz



Poslední zprávy z rubriky Finanční rady:

Po   8:38  Energie v roce 2024: Jak získat nejvýhodnější sazbu? Jan Béreš (Kalkulátor.cz)
Po   8:00  Jak maximálně využít výhody spořících účtů Petr Holub (MojeNebankovka)
Pá   8:00  Spoříte na spořícím účtu? Tohle je potřeba vědět Petr Holub (MojeNebankovka)
St 12:30  Historické okénko rekvalifikace a kde získat nové dovednosti v Brně Zuzana Dubová (RekvalifikacniKurzy.cz)






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688