Jan Lener (BrokerConsulting)
Finanční rady  |  14.05.2018 11:02:29

Nejlepší OK POINTy mají obrat přes milion korun měsíčně

Nejlepší OK POINTy mají obrat přes milion korun měsíčně

Franšízy vznikající ve spolupráci Broker Consulting a mBank jsou jedním z nejrychleji rostoucích konceptů ve svém oboru, tedy ve financích. Během dvou a půl roku jich po celé republice vzniklo 38. Letos v dubnu jich Broker Consulting a mBank otevřely rekordních pět a do konce roku jich je v plánu rovných padesát OK POINTů. Lenka Slepičková, specialistka podpory prodeje OK POINT, koncept přibližuje v rozhovoru.  

Kolik jste loni otevřeli franšízových poboček konceptu OK POINT?

V loňském roce jsme otevřeli celkem 16 nových OK POINTů, letos máme ještě větší ambice, a to 22 nových poboček. V únoru jsme zprovoznili 29. OK POINT, který se nachází v Praze 3 – Žižkově na frekventované křižovatce ulic Jana Želivského a Jeseniova. OK POINT je umístěný na místě, kde sídlila pobočka jedné italské banky. Franšízantem je Michal Koubek, regionální ředitel senior Broker Consulting. Jubilejní 30. OK POINT je také v Praze, a to v Karlíně. Provozuje ho franšízantka Jitka Přibylová, která je první provozovatelkou s více než jedním OK POINTem. Během dubna otevřela další pobočku v Praze na Waltrovce. Nyní v provozu 38 OK POINTů, nově třeba ve Znojmě či v Chomutově.

Rostou jejich obraty? Kde se vám daří nejlépe?

Význam OK POINTů v rámci Broker Consulting s každým novým otevřeným roste. Srovnávat, ale jednotlivé OK POINTy není ještě možné, některé z nich mají otevřeno sotva pár měsíců, jiné už přes dva roky. Ty nejlepší z nich mají obrat přes milion korun měsíčně. Výrazně jim k tomu pomáhají i realitní obchody, které běžně tvoří třetinu produkce OK POINTu. Logicky jeden z nejaktivnějších OK POINTů je ten nejdéle otevřený v Klimentské ulici v Praze, velký zájem je také o vkladovou síť Broker Consulting, tam mezi ty nejvyužívanější patří vkladomat na OK POINTu v Praze na Vinohradské ulici.

Čím se zásadně odlišujete od konkurence - co se týká nabídky pro nové franšízanty?

Je toho poměrně hodně, ale asi tím nejdůležitějším je reálná svoboda, kterou dáváme našim franšízantům a spolupracovníkům. Náš koncept je postaven na opravdovém partnerství, ať už se strategickým obchodním partnerem mBank, nebo s jednotlivými franšízanty. Tedy v oblasti financí a realit poskytujeme nejlepší podmínky na trhu. Další naší velice silnou stránkou jsou moderní technologie a on-line nástroje, které máme k dispozici nejenom na OK POINTech. Sjednávání Finančního plánu a jednotlivých produktů on-line, přes tablet, a biometrický podpis, to je cíl Broker Consulting pro letošní rok.

A v čem mají svobodnou volbu, o níž hovoříte?

My nabízíme svobodu ve volbě například v tom, že si naši franšízanti mohou zvolit, zda se chtějí více věnovat financím, nebo realitám, nebo obojímu. To na trhu není zvykem. Svobodu také vnímáme v nastavení spolupráce s franšízantem i strategickým partnerem. Jsme plnohodnotní obchodní partneři a podle toho také jednáme. Navzájem si nasloucháme a společný projekt stále dynamicky rozvíjíme. Reagujeme na potřeby jednotlivých franšízantů a jejich OK POINTů v reálném čase.

Určitě musí franšízanti jako v každé síti dodržovat daná pravidla. Která jsou ta vůbec nejdůležitější?

Musí dodržovat vysoké standardy a postupy uzavírání jednotlivých obchodů. Základem je dlouhodobé finanční plánování, bez něj nelze poskytovat profesionální služby. Kombinace finančních, bankovních a realitních služeb s vlastní vkladomatovou sítí a strategickým partnerem mBank funguje na klienty velmi pozitivně. Právě slučování služeb na jedno místo je trend finančního segmentu do budoucna. Finanční plánování budoucnosti totiž bude čím dál více o zážitku a ne o co nejlevnějších finančních produktech. Nezapomenutelný zážitek z plánování vlastní finanční nezávislosti zprostředkuje franšízant, který k tomu bude mít vhodné on-line nástroje. Pilířem našeho elektronického systému je aplikace Brok, která klientům pomáhá pochopit, o čem je Finanční plán Broker Consulting. To jsou pravidla ze strany Broker Consulting, pak jde zde řada legislativních podmínek, které je také nutné dodržovat. Mezi ně patří potřebné certifikace, takže franšízant musí projít řádným školením a následně složením zkoušek v rámci úvěrových produktů, investic a pojištění. 

Jaké jsou vaše požadavky na franšízanty? Mění se v souvislosti s praxí a počtem otevřených poboček?

Požadavky jsou v podstatě stále stejné. Jednou z podmínek je minimálně středoškolské vzdělání s maturitou, beztrestnost, bezdlužnost a chuť učit se novým věcem v rámci financí, realit a bankovních služeb. Dále dostatek finančních prostředků, minimálně 1,5 milionu korun, jasný byznys plán OK POINTu, chuť a ambice pracovat v oblasti finančního a realitních poradenství a také dostatek času se věnovat vlastní franšíze. Bez přítomnosti franšízanta na pobočce ten byznys opravdu nefunguje, to jsme si praxí ověřili. 

Poučila vás nějak výběrová řízení, nebo jste naopak příjemně překvapeni úrovní uchazečů?

Výběrová řízení nám předně ukázala, jací lidé mají zájem o naši franšízu. Jedná se většinou o top manažery, kteří se dostali na vrchol kariéry v korporaci nebo nadnárodní společnosti a hledají další směr svého profesního rozvoje. A ten jim jejich stávající zaměstnavatel nabídnout nemůže. Dále jsou to úspěšní podnikatelé, kteří už mají zaběhnutý byznys v dané lokalitě a hledají jeho možné rozšíření.

Na úroveň uchazečů si nemůžeme stěžovat, věnujeme totiž poměrně hodně energie do podrobné informovanosti o projektu, ať už formou médií, veletrhů, specializovaných akcí či vlastních webových stránek a dalších on-linových kanálů. 

Nové franšízanty sami školíte, naučili jste se také něco vy od nich?

Každý franšízant je jedinečný, a tak k nim přistupujeme. To je mimochodem také něco, co u konkurence nenajdete. Za každým z nich stojí jiný příběh, každý přináší nové zkušenosti. A na pravidelných společných setkáních tyto zkušenosti, postřehy či rady franšízanti sdílí. Mnohdy jsou to drobnosti, které ale pomohou celé pobočkové síti v lepším klientském servisu, jednání se zaměstnanci či spolupracovníky. Ty pak implementujeme plošně. 

Jaká bývá návratnost vložených investic v případě OK Pointů?

Vstupní investice dle lokality se pohybuje kolem 1,5 milionu korun a návratnost je mezi půl rokemrokem. Máme ale franšízy, jak jsem zmínila v úvodu, které mají obrat přes milion korun měsíčně. Další informace a dotazy ráda zodpovím na e-mailu lenka.slepickova@bcas.cz nebo na telefonu 731 537 402. 

 

 
Jan Lener

Jan Lener

Ředitel komunikace Broker Consulting. Do Broker Consulting přišel téměř přesně před deseti lety do oddělní komunikace a PR. Od roku 2013 se věnoval také Projektu Reality v Broker Consulting. Ve finančně-poradenskému byznysu působí již od roku 2003, první zkušenosti sbíral jako poradce. V případě, že vás zaujal koncept OK POINT, o němž Jan Lener píše, kontaktujte pro více informací Lenku Slepičkovou na mailu lenka.slepickova@bcas.cz, nebo na telefonu +420 731 537 402.

Broker Consulting

Broker Consulting je jednou z největších poradenských společností na českém a slovenském trhu v oblasti financí a realit. Od roku 1998 získala důvěru více než 600 000 klientů. Poskytuje také služby přes 4 000 firmám. Služby společnosti Broker Consulting poskytuje přibližně 1500 finančních konzultantů ve více než 100 klientských centrech a kancelářích. Společnost přinesla na český a slovenský trh řadu inovací. Jednalo se například o investice do otevřených podílových fondů se zamykáním zisků nebo unikátní produkty životního dopojištění, které umožňují pojistit smrt a invaliditu za zlomek obvyklých cen. Broker Consulting rovněž ve spolupráci s mBank vytváří síť franšízových poboček pod názvem OK POINT, kterých je aktuálně otevřeno 33. Více na www.bcas.cz a na www.okpointy.cz. Navštivte také náš Facebook a LinkedIN Broker Consulting a Facebook a LinkedIn OK POINTů.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Zprávy o koruně

Čt 08:25 Koruna si připsala drobné zisky (ČSOB-Dealing) Měny-forex

Poslední zprávy z rubriky Finanční rady:

Po   8:38  Energie v roce 2024: Jak získat nejvýhodnější sazbu? Jan Béreš (Kalkulátor.cz)
Po   8:00  Jak maximálně využít výhody spořících účtů Petr Holub (MojeNebankovka)
Pá   8:00  Spoříte na spořícím účtu? Tohle je potřeba vědět Petr Holub (MojeNebankovka)
St 12:30  Historické okénko rekvalifikace a kde získat nové dovednosti v Brně Zuzana Dubová (RekvalifikacniKurzy.cz)






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688