Finance  |  04.06.2002 10:59:20

Již nízkou investiční důvěru ještě snížily problémy firmy Tyco a obchodníci s el. energií Williams Cos. a El Paso

Zprávy
BBG Finance a.s.

Zprávy z finančních a kapitálových trhů

Úterý 4. června 2002

Spojené státy



Již nízkou investiční důvěru ještě snížily problémy firmy Tyco a obchodníci s el. energií Williams Cos. a El Paso.

Spojené státy

Investiční společnost Thomas Weisel varuje před možnými špatnými hospodářskými výsledky firmy Flextronics /FLEX/ za toto čtvrtletí. Thomas Weisel věří, že základní vysokoobjemová výroba je oslabena a přesun výrobních kapacit za levnější pracovní silou z Maďarska do Číny bude znamenat celkové snížení výrobních kapacit ve východní Evropě a možné problémy v počátcích výroby. Navzdory tomuto varování ponechává Thomas Weisel své původní hodnocení „buy“ a také cílovou cenu 22 USD. Akcie FLEX během včerejšího obchodování oslabily o 6,88 % na 12,32 USD.

Firma Gillette /G/ byla během včerejšího dne pozitivně ohodnocena investiční společností Bernstein. Toto hodnocení proběhlo na základě pátečního setkání s vedením firmy, ze kterého mimo jiné vyplývá náznak větších zisků pro 2002 a 2003 díky již provedenému razantnímu snížení nákladů. Také zisky divize Duracell by měly být větší než se předpokládalo. Akcie G během včerejšího obchodování oslabily o 1,29 % na 35,11 USD.

Investiční společnost Soundview varuje před pomalejším zotavením firmy VeriSign /VRSN/ než trh předpokládal. Analytici firmy Soundview tak usuzují podle pokračujícího poklesu registrace domén, které je nezávislé na současném špatném stavu sektoru informačních technologií. Analytici ze Soundview věří, že akcie firmy VRSN jsou v současné době nadhodnocené, a že se poptávka v blízké době nezlepší. Na základě těchto argumentů stanovili cílovou cenu 14 USD. Akcie VRSN poklesly o 4,24 % na uzavírací hodnotu 9,27 USD.

Softwarová firma Microsoft /MSFT/ potvrdila dohodu se SEC, vyřešila tak rozpory ohledně účetních praktik z let 19951998. Tato dohoda neznamená pro MSFT žádné změny v již zveřejněných hospodářských výsledcích a nevyžaduje ani žádné sankce. Podle dohody MSFT souhlasil s dodržováním účetních pravidel SECu a GAAP. Přesto akcie MSFT poklesly o 2,93 % na uzavírací cenu 49,42 USD.

Generální ředitel firmy Tyco /TYC/ pan Kozlowsky odstoupil ze svého postu na základě již probíhajícího trestního vyšetřování, podle kterého se pan Kozlowsky dopustil daňových úniků. Podle zpráv deníku NY Times se toto vyšetřování značně rozrostlo během několika posledních týdnů. Podle vyšetřovatelů ex CEO pan Kozlowsky přesunul miliony USD na svěřenecký účet, který užívala jeho rodina. Tímto krokem obešel placení daní. Na tuto informaci reagoval trh špatně, podle analytiků investiční společnosti Solly jsou pravděpodobné i další změny ve vedení. Možná opatrnost dodavatelů a zákazníků může narušit procesy v TYC. Všechny tyto možné rizika ovlivňují výsledek již probíhající restrukturalizaci. Investoři reagovali podle očekávání, akcie TYC se propadly o 26,88 % a uzavřely na ceně 16,05 USD.

Investiční společnost Morgan Stanley snížila hodnocení potravinářské firmy Kraft Foods /KFT/ z „overweight“ na „equal-weight“. Po předchozích dobrých výsledcích MS nepředpokládá výrazný náskok firmy KFT nad konkurencí. MS věří, že vhodnější doba k nákupu KFT se naskytne na závěr tohoto roku. Akcie KFT poklesly o 3,39 % na uzavírací cenu 41,55 USD.

Česká republika

Akcie České spořitelny přestanou být součástí obchodního systému SPAD i burzovního indexu PX-D od 4. června. K tomuto opatření došlo na základě porušení pravidel o počtu tvůrců trhu, tito od kótování upustili pro nízký objem volných akcií. Akce ČS včerejší obchodování uzavřely na ceně 370,10 , což znamená něco více než půl procentní pokles.

Na pražské burze si během včerejšího obchodování nejvíce připsal Český Telecom, 8,2 % a uzavřel na 338 . Tento pohyb nastal díky spekulacím na možnou dividendu. Během dne nastala změna v programu valné hromady Českého Telecomu, byl přidán bod umožňující rozdělení zisku z roku 2001. Trh očekává výplatu dividendy o hodnotě od 20 do 40 . Pozitivní vývoj během včerejšího dne zaznamenaly také akcie Komerční banky a to o 3,7 % na uzavírací cenu 1772 .

Podrobný přehled investičního zpravodajství

Ing. Miroslav Dohnal

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Finance:

28.02.2012  Jak obchodovala Amerika 28. 2. 2012 Grant Capital (Grant Capital)
27.02.2012  Jak obchodovala Amerika 27. 2. 2012 Grant Capital (Grant Capital)
27.02.2012  Evropské burzy oslabují, pražská burza udržela úroveň z konce minulého týdne Investiční bankovnictví (Komerční banka)
27.02.2012  ECB už 2 týdny nekoupila žádné vládní dluhopisy Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688