TNBiz (TN.cz)
Cestování  |  04.03.2018 21:46:57

Kamioňáci nemají kde zastavit na přestávky. Parkují i tam, kde nesmí

Na dálnicích v Česku chybí parkovací místa pro kamiony. Jenže jejich řidiči musí dodržovat povinné přestávky a tak parkují, kde se dá. Tím ohrožují nejen sebe, ale i ostatní řidiče. Policisté už sice zahájili kontroly speciálně zaměřené na špatné parkování, ale kromě pokut to nic nového nepřineslo.

Dálnice D1 u Jihlavy - kamiony tam stávají na nájezdech k parkovištím i v odbočovacích pruzích. Nebezpečné situace vznikají také na Štěrboholské radiále v Praze. "Stojíme, kde se dá. Na krajnici, všude, kde to jde," řekli TV Nova řidiči.

Speciálně na špatně parkující kamiony se zaměřili dálniční policisté, při poslední kontrole dostalo pokutu 20 z nich. "Všichni tito řidiči dostali pokutu v příkazním řízení na místě a museli toto místo opustit," řekla TV Nova mluvčí policistů kraje Vysočina Dana Čírtková.

Míst na parkovištích je málo. Jen na dálnici D1 jich chybí stovky. Řidiči se tak dostávají do neřešitelné situace. Buď zaparkují, kde nesmí, nebo nedodrží povinnou přestávku.

V celé nahotě se problém ukázal ve chvíli, kdy po nedávných hromadných nehodách zůstala D1čka na dlouhé hodiny uzavřena. Řidiči, kteří se s kamiony nevešli na parkoviště, přespávali na dálnici a znovu ji tak blokovali.

"V místě, kde denně projede 40 nebo dokonce 60 tisíc aut, nebude dostatek parkovacích míst nikdy," je skeptický mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl. To chce postavit alespoň patnáct set nových parkovacích míst. Jenže ta se začnou budovat až v příštích letech. Hotova by měla být až v roce 2023.

Problémy s kapacitou parkovišť se ale netýkají jen České republiky. Štáb TV Nova vyrazil do zahraničí. Parkoviště v Německu byla zaplněná z poloviny. Řidiči ale upozorňují, že o víkendu je provoz mnohem menší.

"U nás je to úplná katastrofa. Ale v Německu se po páté hodině večer nestaví. Už je to špatný všude," řekl TV Nova řidič kamionu z Teplic.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688