Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Alternativní investice  |  23.02.2018 12:05:18

Hosp: 5 důvodů pro růst kryptoměn v roce 2018. Bitcoin posílí o 150%. Celkově je prostor pro 7-8násobný růst sektoru


Julian Hosp patřící mezi důležité popularizátory a zastánce kryptoměn míní, že rok 2018 bude pro ně opětovně úspěšným. Své očekávání opírá především o 5 hlavních důvodů.

1) Změna měřítka respektive využitelnosti bitcoinu
Bitcoin je podle Hospa jednoznačně nejdůležitější kryptoměnou s aktuálním podílem na celkové tržní kapitalizaci kolem 40%. Podle jeho mínění dominance bitcoinu poroste směrem k 75%. Jeho cena by letos mohla růst o cca 150%. Hlavním problémem bitcoinu je relativně pomalé vypořádávání transakcí a jejich omezený počet za určenou časovou jednotku a s tím spojené vysoké transakční poplatky. Podle Hospa se objevuje několik zajímavých možností, řešení či projektů, jak se vypořádat s omezeními bitcoinu v tomto ohledu. Pokud se je podaří uspokojivě vyřešit, což se nyní zdá, tak se výrazným způsobem vrátí do hry praktičnost samotného bitcoinu, což zvýší jeho atraktivitu. Velké naděje v tomto ohledu vkládá Hosp především do projektu Lightning Network společnosti Blockstream.

2) Větší a důvěryhodnější ICO.
Na trhu se objeví velké důvěryhodnější respektive serióznější projekty navázané na ICO tedy na navýšení kapitálu přes prodej mincí. To samo o sobě bude zvyšovat obecnou míru důvěry v rámci sektoru a také zvyšovat zájem investorů o samotní měny.

3) Regulace
Čím větší bude regulace, tím "normálnější" budou investice do stále relativně nového sektoru z pohledu běžných investorů a především pak z pohledu institucionálních investorů, kteří se zatím kryptoměnán spíše vyhýbají. Zkušenosti z Jižní Koreje či Austrálie už ukázaly, že pokles po oznámení větší regulace je pouze krátkodobý a z dlouhodobějšího pohledu je regulace vnímána spíše pozitivně.

4) Rozmach praktického využití
Hosp pro rok 2018 očekává bouřlivý rozvoj projektů praktického využití kryptoměn. Jen malé množství projektů se ujme, ale i to málo bude zajímavé a podpoří celkový zájem o sektor.

5) Institucionální investoři
Hosp očekává masivnější zapojení institucionálních investorů do hry. Doposud se odhaduje, že jejich angažovanost v celém sektoru se pohybuje kolem 10-12 mld. USD při celkové tržní kapitalizaci kolem 500 mld. USD. Pokud by se letos zapojil do hry obdobný objem institucionálních investic mohla by se celková tržní kapitalizace klidně navýšit o 100%.

Podle Hospa má každý z 5 zmíněných faktorů potenciál navýšení celkové tržní kapitalizace o cca 50 - 100 možná dokonce až 200%. Kombinací faktorů se pak možný růst dále násobí. Hosp vidí celkový potenciál celého sektoru na úrovni 7-8násobku stávajícího stavu.







K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688