EQUABANK (EQUABANK)
Osobní finance  |  02.01.2018 17:24:37

Ženy chtějí v novém roce více cvičit, muži zase vyřešit své osobní vztahy

Novoroční předsevzetí si letos plánuje dát každý třetí Čech. V lednu začne novoroční předsevzetí plnit třetina Čechů (31 %). Nejčastějším předsevzetím mezi ženami bude více cvičit (41 %), u mužů půjde o narovnání osobních vztahů (35 %). V minulosti si už plnění novoročních předsevzetí vyzkoušely přes dvě třetiny z nás (71 %), čtyři z deseti to však vzdali už během ledna. Zbavení se zlozvyků, které nás měsíčně stojí nejčastěji do 2 000 korun, jsou rovněž častým novoročním předsevzetím. Vyplývá to z prosincového průzkumu Equa bank.

Zlozvyky jako jsou kouření, alkohol, nezdravé jídlo nebo také zbytečné nakupování nás nejčastěji stojí až 2 000 korun měsíčně. I proto se Češi často uchylují k novoročním předsevzetím. Téměř polovina z nás (47 %) si dává předsevzetí kvůli úspoře peněz. Zdraví je přitom až druhým důvodem, to uvádí 44 procent Čechů. Osobní důvody, aby se lidé cítili lépe, přitom zmiňuje pouze každý čtvrtý (27 %).

„Přestat se zlozvyky, které navíc mohou být finančně nákladné, je pro lidi obecně velmi těžké. Proto si často dáváme předsevzetí, že v novém roce se nám to konečně podaří. Téměř každý pátý (18 %) se už přitom kvůli svému zlozvyku dostal do finanční tísně, i přesto se ho většinou nedokáže vzdát. 37 % z nás jej dokáže omezit, zbytek respondentů raději šetří v jiných oblastech (28 %), nebo si dokonce vypůjčí peníze jinde (16 %). Každý pátý to řeší hledáním dalšího zdroje příjmu, například brigádou,“ říká Jakub Pavel, ředitel retailového bankovnictví.

Právě proto se novoroční předsevzetí každý rok opakují. Téměř pětina (17 %) Čechů se svého zlozvyku snažila zbavit už více než pětkrát. „Lidé se na začátku nového roku mají tendenci přeceňovat, nastaví si příliš mnoho předsevzetí nebo chtějí radikální změnu. Sedm z deseti respondentů neuspělo právě z tohoto důvodu. Lidé, kterým se předsevzetí podařilo dodržet, se ale shodli, že je to ještě lepší pocit, než očekávali,“ dodává Pavel.

Nejčastěji si Češi dávají předsevzetí, která se týkají sportu (18 %), vztahů (12 %), zdravého jídla (20 %), hubnutí (14 %), osobního rozvoje a studia (12 %), financí (10 %) a práce (5 %).
Zajímavé je i rozložení jednotlivých přání mezi regiony. Například v hlavním městě se tři čtvrtiny předsevzetí budou týkat sportu a cvičení, na Moravě naopak vede osobní rozvoj a vzdělávání.



Equa bank

Equa bank a. s. vstoupila na český trh v červenci 2011 po převzetí Banco Popolare Česká republika, a. s., společností Equa Group Limited. Equa bank nabízí jednoduché, srozumitelné a transparentní služby osobního i firemního bankovnictví, k nimž patří běžné a spořicí účty s možností vedení zdarma, více měnové platební karty, hypotéky, termínované vklady, spotřebitelské půjčky, pojištění a podnikatelské úvěry. V současné době má Equa bank přibližně 140 000 klientů a provozuje 47 poboček po celé České republice.

Více informací na:www.equabank.cz








Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688