Research (W4T.CZ)
Investice  |  08.12.2017 11:05:38

O2 investuje stovky milionů korun do změny prodejen


Domácí operátor O2 se rozhodl kompletně změnit koncept svých prodejen. Nejenže dojde na změnu jejich designu, ale rovněž na způsob obsluhy zákazníků. Již do konce tohoto roku se zákazníci budou moci přesvědčit hned v deseti obchodech. Během 2 let se nového konceptu dočká všech 150 prodejen v celé republice.

Přestože dle ředitele marketingu a retailu O2 Richarda Siebensticha stále více zákazníků firmy vyřizuje své požadavky po telefonu či v online samoobsluze, řada z nich stále preferuje návštěvu prodejny. Ať už z důvodu přímého lidského kontaktu, či si osahat některá zařízení jak fungují.

O2 se v nových prodejnách snaží navodit útulnou atmosféru. Docílit tak hodlá použitými přírodními materiály – dřevem či rostlinami. Zmizí však také obslužné pultíky, které nahradí stoly s křesílky. Základním symbolem v prodejně má být kruh, resp. na stěně vytvořené kruhové oko zobrazující krajinu. O2 již také nebude používat žádné makety přístrojů, ale pouze funkční zařízení.

Nový koncept prodejny O2

Zdroj: O2

Více prodejen, konzultantů i O2 Guru

O2 utratí nemalé peníze nejen za změnu samotného konceptu prodejen, náklady vzrostou díky celkovému rozšíření osobního styku s klienty. V současnosti do prodejny O2 vlastně zavítá v průměru téměř každý desátý domácí klient O2, resp. prodejny O2 měsíčně navštíví zhruba půl milionu zákazníků. O2 chce zlepšit jejich obsloužení. V průběhu dvou let plánuje navýšit počet prodejen, konzultantů i specialistů O2 Guru.

Bez bližších podrobností O2 uvedla, že do změny prodejen tak investuje v průběhu následujících roků stovky milionů korun. Ředitel Siebenstich k tomu jen uvádí: "Zvládneme však obsloužit více zákazníků, proto věříme, že se nám tato investice vrátí".

Face Recognition

Novou technologii rozeznávání obličejů (tzv. Face Recognition) hodlá O2 pilotně nasadit na vybraných prodejnách. Na zařízeních se tak podle zjištění základních parametrů jako je pohlaví a věk, bude zákazníkům zobrazovat obsah, který firma považuje pro daného zákazníka co nejrelevantnější.

Závěrem lze doplnit, že akcionáři se o hospodaření firmy za letošní rok dozví v úterý 30. ledna. Ten den ráno O2 zveřejní konsolidované celoroční hospodářské výsledky.

 

W4T.CZ

w4t.cz je předním ryze českým finančním portálem s bohatou zásobou tematických článků jak pro laickou, tak i profesionální veřejnost, najít zde můžete vše o akciích, komoditách nebo forexu, informace k osobním financím nebo zpráv z byznysu a podnikání. Zpravodajství produkuje denně průměrně 90 článků a rychlých zpráv z finančních trhů čímž se vyrovná i prestižním zahraničním konkurentům. Součástí webu je též robustní odborná knihovna, ze které mohou čerpat investoři know-how pro správná investiční rozhodnutí.

Více informací na: www.w4t.cz






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688