Patria (Patria Finance)
Akcie v ČR  |  20.07.2017 17:10:00

Praha udržela zisky. ČEZ vyhrál boj o hranici 400 Kč za akcii, Unipetrol 300 Kč neudržel

Pohled na akciovou mapu Evropy to ukazuje jasně: Akciový trh v České republice dnes naplnil očekávání a přidal se na ziskovou stranu. Index PX přidal 0,08 % procenta a nakonec uzavřel obchodní den na 1 008,69 bodech. Ziskový den na pražské burze ale nepodpořily obchodní objemy, které znovu vykázaly podprůměrná čísla. Objem obchodů s akciemi za dnešní den před závěrečnou aukcí činil 313 milionů korun a průměrný objem obchodů za poslední rok dosáhl hodnoty 659 milionů korun.

Sečteno, podtrženo, ČEZ vyhrál boj o udržení hranice 400 , když uzavřel den se ziskem 0,63 % na 400 za kus. Prvenství si ČEZ ale připsal v žebříčku nejobchodovanějších akcií v Praze. Objemem 121,9 milionu korun se totiž znovu dostal do čela nejobchodovanějších akcií na pražské burze. Trh s elektřinou zaznamenal rekordní hodnoty, když se ceny elektřiny dostaly na nejvyšší úroveň od prosince 2016.

Technickou hranici se dnes ale nepovedlo překonat další, z posledních dní sledované akci, totiž Unipetrolu. Cenné papíry před zítřejšími výsledky prohrály boj o hranici 300 , když uzavřely den na 299 korunách za akcii. Jaké výsledky u Unipetrolu za 2. čtvrtletí 2017 očekávají analytici Patria Finance, si můžete přečíst ZDE:

Snad nejsledovanějšími čísly a zprávy z českého akciového trhu jsou ale ty, které se týkají společnosti Pegas Nonwovens. Cenné papíry dnes uzavřely obchodní den se ziskem 0,79 % při zobchodovaném objemu akcií před závěrečnou aukcí ve výši 33,15 milionu korun na 1 026 za kus. Za rostoucí cenou akcie firmy stojí zpráva, že zástupci společnosti R2G nabídli za převzetí akcií Pegas Nonwovens 1 010 za akcii. Z veřejných informací vyplývá, že R2G Rohan Czech je nepřímo vlastněná rodinnou nadací Oldřicha Šlemra a softwarovými experty a podnikateli Eduardem Kučerou a Pavlem Baudišem. Návrh na převzetí by měl v nejbližších dnech dorazit k regulátorovi trhu, totiž ČNB, ke schválení. Otázka, kterou si tak nyní kladou investoři, když vidí vývoj akcií je, zda mají nabídce kývnout či ne. Po zprávách společnosti Wood o tom, že za 1010 své podíly ve firmě neprodá, rostou ale i mezi experty na český kapitálový trh názory o tom, že trh nyní bude spíše hledat skutečnou vnitřní hodnotu emise Pegas Nonwovens.

Na trh dorazila i zpráva společnosti Kofola, která oznámila, že restrukturalizace v Polsku bude dále pokračovat a to zavřením dalšího závodu v Grodzisku Wielkopoském. Akcie Kofoly reagovaly poklesem o 0,58 % na 427 za akcii. Podle expertů ale má jít jen o krátkodobou reakci. Ztrátový byl dnes v Praze téměř celý finanční sektor, který kromě Komerční banky (+0,64 % na 958 za akcii), nepřinesl ziskové hodnoty. Ztratily také akcie Philip Morris CR (-0,06 % na 15 499 za akcii).


 
 
 
 

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Výsledky firem - tržby, zisk






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688