Jiřina Kavková (Kurzy.cz)
Podnikání  |  10.02.2017 13:17:45REKLAMA

Vyšší pozice, lepší plat? Je dobré mít MBA titul, říká ředitel CEMI

Dnes MBA nestudují pouze vedoucí týmů nebo majitelé firem

Popis: MBA titul je velkou konkurenční výhodou na trhu práce.
Foto: CEMI

Dnes MBA nestudují pouze vedoucí týmů nebo majitelé firem, kteří si doplňují manažerské vzdělání. MBA studují i ti, kteří chtějí lepší pozici ve firmě nebo vyšší plat.

MBA titul je dnes velkou konkurenční výhodou na trhu práce. Jen v České republice je v současné době přes 1,3 milionů lidí s vysokoškolským titulem.

„Absolventi MBA studia to vnímají jako výhodu, kterou se odliší od ostatních vysokoškoláků a zvyšují si tím šance na manažerské posty a tím pádem i na lepší plat,“ říká Mgr. Štěpán Mika, ředitel Central European Management Institute (CEMI), který se zaměřuje na online MBA vzdělávání manažerů.

Z výzkumu realizovaného institutem CEMI vzešlo, že po ukončení online MBA studia se 92 % absolventů posunulo o 1 a více pozic ve firmě, 42 % získalo konkurenční výhodu na trhu práce, a 75 % si zvýšilo své finanční ohodnocení až o třicet procent.

Rok od roku zájem o online MBA obory roste. Od založení CEMI v roce 2011, prošlo tímto studiem přes 1000 absolventů.


Popis: Online studium velice dobře skloubíte se zaměstnáním nebo řízením firmy.
Foto: CEMI

„Studenti studují online, kdykoliv se jim to časově hodí. Studium trvá pouze rok, a tak se dá velice dobře skloubit se zaměstnáním a dalšími povinnostmi. Díky e-learningovému studijnímu systému Fronter je možné studovat odkudkoliv. I když se jedná o online výuku, studenti nejsou odtrženi od kontaktu se spolustudenty ani s lektory. V případě jakýchkoli dotazů či řešení problémů se mohou vždy obracet na studijní oddělení. S lektory se studenti potkají osobně při úvodním soustředěním a pak s nimi mohou být v kontaktu po skype, telefonu či mailem,“ popisuje průběh online MBA studia Mgr. Štěpán Mika.

Za poslední roky byl zaznamenán velký zájem také o obor Management zdravotnictví .

„Tento program je určen především pro ty , kteří se dostali do role manažerů, a ačkoli jsou špičkoví odborníci ve svém oboru, na manažerskou roli jim mnoho znalostí chybí. Důvodem je také to, že nechtějí riskovat, aby právě kvůli nedostatečnému manažerskému vzdělání ve výběrovém řízení neuspěli,“ míní Mgr. Štěpán Mika.

Mezi další oblíbené MBA a LLM obory pak patří Executive MBA, Bezpečnostní a krizový management, Ekonomika a finanční management, Management obchodu nebo LLM program Korporátní právo.

V angličtině pak nabízí programy Global Business Leadership a Marketing Management and International Business. Dnes má CEMI 45 lektorů z České republiky i ze zahraničí. Kvalitu výuky zaštiťuje akreditace britskou asociací IADL (International Association for Distance Learning).

Popis fotky: Mgr. Štěpán Mika, ředitel CEMI
Foto: CEMI

Témata online MBA studia, kterým se věnují jednotlivé předměty, jsou zaměřena na aktuální český i slovenský trh. Obory v angličtině pak studentům otevírají perspektivy do mezinárodního prostředí. CEMI tedy nabízí možnost výběru z devíti studijních oborů, z toho sedm je vyučováno v češtině a dva v angličtině. Lektorský sbor aktuálně čítá 45 lektorů.

Mezi lektory CMI v MBA a LLM programech jsou taková jména jako například Prof. Ing. Eva Cihelková, CSc.; Doc. PhDr. Eva Bedrnová, CSc.; Prof. JUDr. Monika Pauknerová, CSc., DSC.; JUDr. Josef František Staněk, Ph.D., MBA; Ing. Eva Matoušková; MUDr. Rudolf Střítecký, JUDr. Oldřich Vacek a mnoho dalších.

Oproti konkurenci, která se vedle poskytování online MBA vzdělání zabývá i jinými činnostmi nebo online MBA vzdělávání bere jako okrajové aktivity, institut CEMI se specializuje pouze na poskytování tohoto typu vzdělání a to je pro nás priorita,“ uvádí Mgr. Štěpán Mika, který je na číslo 1000 absolventů opravdu pyšný.

Zájemci se mohou přijít podívat do sídla společnosti, kde na individuální schůzce získají odpovědi na veškeré otázky ohledně poskytovaného profesního vzdělání. „Uvědomujeme si, že školné MBA studia není nejlevnější, a proto nabízíme možnost platby na splátky,“ dodává Mgr. Štěpán Mika.

„V rámci příležitosti překonání hranice 1.000 studentů jsme v CEMI připravili nové webové stránky a pro potenciální zájemce i speciální cenovou nabídku, díky které mohou na školném ušetřit 36.300 Kč,“ uzavírá Mgr. Štěpán Mika. Zájemci tak mohou začít studovat již za 79.900 Kč bez DPH.

Uzávěrka příjmu přihlášek do jarních programů končí již 8. března, u některých oborů až 15. března. Pokud to nestihnete, další příležitost pro zahájení studia je až opět od října.

Více o Central European Management Institute najdete na cemi.cz

 

Central European Management Institute - CEMI:

 

Zaměřuje se na online MBA studium

Na trhu působí od roku 2011

1000 absolventů

   9 oborů – 7 v češtině, 2 v angličtině

45 lektorů z České republiky i ze zahraničí

 





Poslední zprávy z rubriky Podnikání:

Pá 12:44  Projekt Airlock posouvá Holcim k uhlíkové neutralitě Tisková zpráva (Tisková zpráva)
Pá 10:40  Anglo American odmítla rezolutně nabídku na převzetí od BHP Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)





?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688