chytryhonza.cz (chytryhonza.cz)
Finanční rady  |  07.12.2015 17:00:03

Lyžování v Alpách bez pojištění? Nevyplatí se hazardovat

Chystáte se na lyže do zahraničí? Určitě si s sebou nezapomeňte přibalit spolehlivé cestovní pojištění, které vám může ušetřit desítky tisíc. Stačí vteřina nepozornosti a zranění je na světě. Například jen běžný zásah horské služby přijde asi na 10 tisíc korun. Proto se i na víkend vyplatí pojistit.

Do alpských středisek zamíří každou zimu zhruba půl milionu Čechů. Ne všichni ale odjíždějí na hory pojištěni. A to je chyba. Pokud se na sjezdovce něco stane a vy máte cestovní pojištění, nejméně polovina starostí je pryč.

Užívat si lyžování v Alpách bez cestovního pojištění vás může finančně zruinovat. Dobrá pojistka vám totiž může zachránit až stovky tisíc korun za případné lékařské ošetření. Jen účet za jeden z nejběžnějších úrazů při lyžování, zlomeninu končetiny, se na zimní dovolené v Alpách pohybuje až kolem 400 000 korun.

Riziko úrazu je na sjezdovkách prostě vysoké a Evropský průkaz zdravotního pojištění na vše zdaleka nestačí. Sjednání cestovní pojistky on-line je navíc záležitostí pár minut a často získáte i slevu v zajímavé výši.

Modrá kartička vás nezachrání

Evropský průkaz zdravotního pojištění garantuje v zemích Evropské unie, v zemích Evropského hospodářského prostoru a dalších několika zemích jen nezbytnou zdravotní péči ve zdravotnických zařízeních financovaných z veřejných zdrojů.

Za poskytnutou péči ale také budete hradit stejnou spoluúčast jako místní. A ta je v mnoha zemích dosti značná. Vůbec se nehradí například transport do České republiky, náklady na převoz vrtulníkem (30 - 130 000 korun), zásah horské služby (cca 10 000 korun) a další.

S cestovním pojištěním problémy odpadají.

Pojistěte si léčebné výlohy i odpovědnost

Léčebné výlohy i odpovědnost je základní dvojice pojištění, které byste si měli přibalit s sebou. Stěžejní je pojištění léčebných výloh, které v zahraničí kryje riziko onemocnění nebo úrazu. Hradí se z něho náklady na ošetření, předepsané léky a zdravotnický materiál, hospitalizace, neodkladné operace, náklady na přepravu do zdravotnického zařízení, převoz nemocného do ČR atd.

Kromě pokrytí nákladů můžete počítat i s nepřetržitou podporou asistenční služby, a to v českém jazyce. Její pracovníci vám doporučí vhodné zdravotnické zařízení, mohou za vás komunikovat s lékaři, v případě nutnosti zajistí váš transport domů.

Pojištění odpovědnosti ochrání vaši peněženku v případě, že na horách někoho zraníte vy nebo způsobíte jinou škodu.

Vybíráme cestovní pojištění

Cestovní pojištění na hory vybírejte podle cílové destinace. Každá země má jiná pravidla na sjezdovkách i rozdílné ceny ošetření. Zkontrolujte si také, na jaké sporty jste pojištěni a co už si musíte připlatit.

Porovnat nabídky více pojišťoven lze snadno na internetovém srovnávači. S Chytrým Honzou si snadno a rychle vyberete z až 47 aktuálních nabídek přesně podle vašich potřeb a účelu cesty. Celé vyřízení je záležitostí několika minut. Navíc často získáte slevu.

Více informací o společnosti Chytrý Honza

Chytrý Honza nabízí klientům rychlé srovnání finančních produktů a služeb mnoha desítek finančních institucí působících v České republice. Některé si mohou rovnou i sjednat, což udělalo z Chytrého Honzy první český e-shop s financemi. Akvizicí sítě finančních poradců Bonnet.cz v roce 2014 získal Chytrý Honza více než 1 800 specialistů ve všech regionech ČR. Zakladateli portálu jsou Jiří Paták a Jakub Havrlant.


Poslední zprávy z rubriky Finanční rady:

Čt 10:57  Povolené přečerpání, nebo kreditní karta? Po čem sáhnout? Iva Grácová (Bezvafinance)
Čt   8:00  Domácnost za poloviční náklady. Přejděte na smart home Petr Holub (Zoxo Financial s.r.o.)
St   0:00  Penzijní připojištění se mění, pro koho je výhodné Petr Holub (MojeNebankovka)
Út 13:15  Rozšiřujeme nabídku ETF: AI, Indie, obrana a další Marek Pokorný (Portu)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688