TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  20.12.2012 09:22:42

Vít Bárta přijal nominaci na předsedu Věcí veřejných

PRAHA (MEDIAFAX) - Vít Bárta přijal ve středu nominaci na předsedu Věcí veřejných, oznámil to na tiskové konferenci. Reaguje tak na rozsudek odvolacího soudu, který vrátil jeho korupční kauzu do první instatnce a původní verdikt zrušil.

Podle odvolacího soudu se Bárta nedopustil trestného činu, když v poslaneckém klubu poskytoval bezúročné půjčky svým kolegům Kristýně Kočí a Jaroslavovi Škárkovi. Kauza se tak vrací zpět Obvodnímu soudu pro Prahu 5 na stůl soudce Jana Šotta.

"Tuto konferenci jsem svolal proto, že v médiích se objevil můj odvolací rozsudek. Vážím si rozhodnutí soudu, který uvádí, že mé jednání nenaplňuje znaky žalovaného ani jiného trestného činu. A že ze mě Kristýna Kočí a Jaroslav Škárka vylákali půjčku, kterou zaměnili za úplatek, aby mě politicky diskreditovali," uvedl Bárta ve středu odpoledne.

Dodal, že oba byli jen loutkami ve vyšší hře a znovu naznačil své staré obvinění, že za kauzou stojí vedení ODS. "Celá intrika mě měla coby tehdejšího ministra dopravy zastavit v očišťování resortu od stavebních lobby," zmínil

Uvedl, že dostal nabídku od své strany Věci veřejné, aby se stal jejím předsedou. Rozsudek soudu ho podle jeho slov osmělil, aby šance využil. "Přijímám kandidaturu. Mým programem je snaha o levnější potraviny, stejně jako levnější dálnice," popsal krátce.

Na Bártovu kauzu došlo i při středečním projednávání daňového balíčku ve sněmovně. Bárta přinesl basu plzeňských piv jako dárek premiérovi Petru Nečasovi (ODS) a ministrovi financí Miroslavu Kalouskovi (TOP 09), aby jim dokázal, o kolik je české pivo levnější v Německu než v České republice.

Právě v reakci na dárek Kalousek na kauzu poukázal. "Pane poslanče, já bych si to klidně vzal, ale já vážně nevím, jak by to posoudil soudce Šott v tomto justičním čase," zaglosoval ministr.

Katerina Surmanová, surmanova@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688