Grant Capital (Grant Capital)
Akcie ve světě  |  13.05.2011 23:05:59

US trhy – rekapitulace uplynulého, 19. týdne, a výhled na týden od 16. 5


Zhodnocení uplynulého týdne:


V uplynulém týdnu trhy poněkud hledaly směr. Po úvodní korekci poklesu předcházejícího týdne, přišel další pokles a v závěru týdne byl veškerý zisk umazán a hlavní indexy končily jen s minimálním pohybem. I makrodata zveřejněná v průběhu týdne dopadla smíšeně a neposkytla tak žádné silnější vodítko k tomu, jakým směrem by se trhy měly dále vydat. Výraznější události se odehrály na měnovém poli. Euro pokračovalo ve svém oslabování z předešlého týdne poté, co vyvstaly další obavy o vývoj řeckého dluhu. Dolar se tak na páru s Eurem dostal na hodnotu 1,41. Propad cen komodit, zvláště pak drahých kovů se v tomto týdnu zastavil, nicméně stále je v trhu znát značná nervozita v této oblasti. Zlato zavíralo téměř beze změny na ceně 1493 USD za unci. Stejně tak i ropa zastavila svůj prudký pokles a drží se na ceně mírně pod 100 USD za barel.
Z pohledu sektorů byl týden zakončen smíšeně, což odpovídá nerozhodnosti trhů. Nejlépe si vedl sektor zdravotnictví a farmacie s výsledkem +1,7 %, naopak sektor financí ztrácel -3,0 %.
Co se týče možnosti dalšího vývoje trhů, je třeba si připomenout blížící se konec výsledkové sezóny, makrodata, která v poslední době nepřináší příliš pozitivních překvapení a také blížící se konec kvantitativního uvolňování. Přidejme k tomu ještě obavy z komoditní bubliny a obavy z rostoucí inflace, a tedy možné zvýšení sazeb, dále čínskou ekonomiku, která ke zvýšení sazeb již přistoupila a lze tedy očekávat její ochlazování. V tuto chvíli se spíše dá očekávat klasický letní vývoj indexů bez jasného směru, který by mohly udat pouze zásadnější zprávy a změny.

Makrodata:

V příštím týdnu bude v pondělí zveřejněn výsledek výrobní index a index trhu s nemovitostmi. V úterý to budou opět data z trhu s nemovitostmi, tentokrát počty zahájených staveb, počty vydaných stavebních povolení ale také údaj o využití kapacit a průmyslová produkce. Ve středu budou zveřejněny stavy zásob ropy a vývoj počtu žádostí o hypotéky. Pátek zůstává bez makrodat a posledními daty budou čtvrteční počty žádostí v nezaměstnanosti, předstihové ukazatele a prodeje existujících domů.
Kompletní přehled očekávaných makrodat naleznete na adrese
http://www.grantcapital.cz/komentare-k-akciovemu-trhu/us-makrodata/.

Modelové portfolio:

V 19. týdnu roku 2011 modelové portfolio Grant Capital nakoupilo a prodalo akcie ATPG a CRUS. Dále nakoupilo akcie PAL a prodávalo akcie CREE. Podrobnosti o modelovém portfoliu naleznete na adrese http://www.grantcapital.cz/obchodovani/modelove-portfolio/.


Společnost GRANT CAPITAL se specializuje na zprostředkování obchodů s akciemi na burzách v ČR a v USA. Pro více informací navštivte www.grantcapital.cz
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688