TNBiz (TN.cz)
Cestování  |  17.06.2010 20:06:00

Nejlepším bojovníkem s krizí je cestovní kancelář Exim Tours

Mediafax

PRAHA (MEDIAFAX) - Vítězem projektu Krizi navzdory je společnost Exim Tours. Organizátoři projektu o tom informovali ve čtvrtek v Praze na slavnostním večeru.

Hospodářská krize prověřila odolnost i invenci českých společností. Mnohým přinesla příležitosti, ke kterým by se v době růstu a stability nikdy nedostaly. Jiným prověřila jejich podnikatelský model a motivovala je k přijetí opatření, která umožnila nejen přečkat krizi s minimálními ztrátami, ale často i upevnit základy pro další expanzi a růst. Právě z takových firem vybíral iniciátor projektu, Hospodářská komora ČR, a hlavní odborný partner, PricewaterhouseCoopers ČR, vítězné společnosti projektu Krizi navzdory.

„Ekonomická krize je pro každou společnost těžkou zkouškou. Jak je ale vidět u společností, které se projektu Krizi navzdory zúčastnily, pro inovativní a vytrvalé hráče znamená krize velkou příležitost," sdělil Jiří Moser, řídící partner PricewaterhouseCoopers v České republice. Nový průzkum této firmy mezi českými soukromými společnostmi ukázal, že zhruba třetina podniků si dokázala v loňském roce udržet úroveň tržeb, a desetina podniků je dokonce zvýšila. "Těší mě, že důvěra v budoucnost se vrací. Téměř 70 procent soukromých podniků očekává růst svých tržeb v příštích 12 měsících,“ dodal Moser.

U společnosti Exim Tours porota ocenila zejména zavedení unikátního on-line rezervačního systému, který umožnil zvýšit pružnost a snížit náklady, rozhodnutí investovat i v čase krize do zaměstnanců s cílem zajistit kvalitní péči o klienty a orientaci na segment klientů s vyššími nároky, což pomohlo stabilizovat poptávku.

„Do projektu jsme se přihlásili, protože téma projektu je aktuální, svým způsobem i unikátní, neboť celosvětovou krizi nezažije každá generace. Díky tomuto projektu jsme se dokázali ohlédnout a analyzovat tak svoje kroky, které jsme více méně automaticky během krize denně podnikali. Budu mít radost, pokud popis těch několika situací a zásadních rozhodnutí bude někomu dalšímu prospěšné,“ uvedl Stanislav Zíma ze společnosti Exim Tours.

Pětice kandidátů nominovaných na hlavního vítěze projektu dále zahrnula společnosti Dial Telecom, Linet, Rodinný pivovar Bernard a WBI Systems.

Cílem projektu bylo najít a představit malé a středně velké podniky, které dokázaly inovativně reagovat na krizi, odvrátit hrozící propad a najít nový směr svého rozvoje a podnikání. Na autentických příkladech z praxe dále ukázat a demonstrovat nové způsoby a cesty, jak reagovat na nepříznivé ekonomické podmínky. Vyhlašovatelem projektu je Hospodářská komora ČR a hlavním odborným partnerem je poradenská společnost PricewaterhouseCoopers ČR.

Libor Popela, popela@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688