TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  20.02.2010 17:36:00

Tlustý: Kalousek bude chtít po volbách vytvořit koalici s ČSSD

Mediafax

PRAHA (MEDIAFAX) - Místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek bude chtít i přes své současné sliby uzavřít po volbách koalici s ČSSD. V rozhovoru pro agenturu Mediafax na to upozornil poslanec a bývalý dlouholetý člen ODS Vlastimil Tlustý.

„Sázím na cokoli, že pokud ČSSD s TOP 09 budou mít po volbách 101 poslanců, vytvoří spolu koalici. Kalousek toto spojenectví i přes veškeré sliby bude chtít najisto utvořit. Otázkou je, jestli na toto spojenectví přistoupí ČSSD, protože má samozřejmě také už své zkušenosti s neblaze proslulým jazýčkem na vahách,“ uvedl Tlustý.

Kalouskovy předvolební sliby jsou podle jeho slov jen prázdné řeči. Pokud se nyní živí kritikou ČSSD, po volbách, které ČSSD zřejmě vyhraje, na ní podle Tlustého rázem zapomene. „Pokud Kalousek něco umí, tak je to distancovat se od toho, co dělal předevčírem. Samozřejmě vsází na to, že si nikdo nic nepamatuje,“ dodal Tlustý.

Podle poslance bylo velmi chytrým tahem, že do čela TOP 09 dosadil Kalousek veřejností oblíbeného Karla Schwarzenberga a sám se drží v pozadí. „Předvolební průzkumy ukazují osobní preference exministra Schwarzenberga, nikoli TOP 09,“ upozornil.

Další věc, o kterou se může TOP 09 podle Tlustého opřít, je ekonomický program, který převzala od ODS, jež ho v roce 2007 opustila. To byl ostatně také důvod rozkolu Tlustého s tehdejším vedením ODS v čele s Mirkem Topolánkem. „Kalousek ukradl program ODS a tento volební program, který ODS pod vedením Topolánka a za pomoci Kalouska v roce 2007 zlikvidovala, samozřejmě voličské preference TOP 09 zvyšuje, protože přilákává voliče ODS, jež žádný program nyní nemá,“ uvedl Tlustý.

TOP 09 kromě toho podle Tlustého využívá prostor mezi středem a pravicí, který byl v minulých dvaceti letech pravidelně vyplňován kupříkladu ODA, Unií svobody nebo Evropskými demokraty. „Tyto strany vždy měly mezi sedmi a 12 procenty. Jsou hlavní alternativou k ODS. V podstatě tedy obživl subjekt, který tady již několikrát byl,“ vysvětlil Tlustý. Poukázal zároveň na tradiční propojení těchto subjektů s exprezidentem Václavem Havlem, které TOP 09 realizuje prostřednictvím osobnosti Karla Schwarzenberga.

Pavlína Heřmánková, hermankova@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688