Commerzbank (Commerzbank)
Akcie ve světě  |  19.08.2009 11:29:26

Nejistota na trzích je znát

Po úterním otevření na akciových trzích se akcie ubraly opatrně směrem nahoru. Trh zahrál tradiční osvědčenou notu a spolehl se na cyklické sektory. Banky a komoditní akcie podržely trh a investoři čekali na zveřejnění indexu ekonomického sentimentu ZEW. Ten dopadl lépe než se odhadovalo  a trh se tak mohl po zbytek dne usídlit v pozitivním teritoriu. Finanční akcie měly významný podíl na vzestupu hlavních indexů. Akcie bankovního domu HSBC získaly během dne 3%, po zvýšeném doporučení na „nákup“ od investiční banky Goldman Sachs. Dařilo se i akciím Unicredit, Banco Santander nebo Credit Suisse. Skupinku na vzestupu v rámci těžařského sektoru jako obvykle zastoupily společnosti Rio Tinto, BHP Billiton, Antofagasta nebo třeba Eurasian Natural Resources. Vývoj na trhu však nebyl zdaleka jednoznačný a pod tlak se dostal sektor výrobců léků. Akcie dánské biotechnologické společnosti Genmab se zřítily o 30% poté, co společnost oznámila, že zveřejní větší než očekávanou ztrátu za rok 2009. Po amerických číslech z realitního trhu evropské burzy trochu zaváhaly, ale hlavní indexy si zisky nakonec udržely.

Na začátku americké seance se lehce nakupovalo, když investoři využili poklesu z předchozího dne. Akcie se však viditelně potýkaly s krátkodobými rezistencemi a navíc datarealitního trhu za červenec trochu nahlodala  přesvědčení o brzkém obratu. Počet nově rozestavěných domů klesl a rovněž počet stavebních povolení klesl více než se čekalo. Nakonec ale lepší než očekávané výsledky spolu s pozitivním výhledem od Dow komponentu Home Depot přesvědčily kupce. Na vzestupu nakonec zakončoval celý široký trh a devět z deseti hlavních sektorů se udrželo v zeleném poli. Všechny tři hlavní indexy Dow Jones, S&P 500  a Nasdaq stouply zhruba o 1%. Přes zdánlivě solidní výkon širokého S&P 500,  index zápasil s úrovní 990 bodů, která se technicky ukazuje jako bod krátkodobé resistence.  Navíc velmi nízký obchodovaný objem v rámci úterní seance značí, že  vzestup byl podložel jen velmi podprůměrnou aktivitou účastníků trhu.

Po masivním vzestupu za poslední týdny je jednoduché začít váhat ohledně dalšího růstovém potenciálu na akciových trzích, a tak nerozhodné chování investorů může dominovat více seancím.  

Dnes ráno zahajují evropské burzy poklesem a navazují na ztráty asijských trhů. 

19.08.2009 – Michal Doležal, Commerzbank

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie ve světě:

Pá   9:07  Intel: Slabé výkony v AI a slabý výhled Research (J&T BANKA)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688