TNBiz (TN.cz)
Cestování  |  18.08.2009 14:56:07

CK Fischer vystupuje z AČCKA, protože nesouhlasí s jejími postoji

Mediafax

PRAHA (MEDIAFAX) - Cestovní kancelář Fischer se rozhodla ke konci září vystoupit z Asociace českých cestovních kanceláří a agentur (AČCKA). Informaci v úterý sdělil mluvčí cestovní kanceláře Daniel Plovajko.

„Cestovní kancelář Fischer se rozhodla k tomuto kroku po dlouhodobé analýze přínosu členství v asociaci, stejně tak i po důkladném vyhodnocení jednotlivých kroků a prezentace asociace vůči veřejnosti,“ uvedl výkonný ředitel a předseda představenstva společnosti Jiří Jelínek.

Představitelé cestovní kanceláře tvrdí, že asociace se svými členy nekonzultuje postoje. Podle Plovajka se často jedná o ukvapená, nekoncepční a často i zbrklá rozhodnutí jednotlivých členů prezídia. Ti k nim prý nemají potřebné kompetence.

„Konkrétně CK Fischer zásadně nesouhlasí s řadou prohlášení pana Tomia Okamury (2. viceprezident a mluvčí asociace). Jeho postoje, prezentované jako postoje celé asociace, jsou dle našeho názoru pouze jeho osobními názory,“ dodal Plovajko. Podle něj dokonce Okamura obhajuje chování některých cestovních kanceláří, které jednají v rozporu s kodexem AČCKA.

V dopise Jiří Jelínek například uvádí případ z poslední doby, kdy Tomio Okamura informoval veřejnost, že nyní již zkrachovalá cestovní kancelář Cool Travel neměla finanční problémy a několik dní po té obrátil a informoval média o jejím krachu.

Okamura Mediafaxu sdělil, že právo mluvit za asociaci mu dávají stanovy ACČKA. Každý člen prezidia, tedy i on, je prý volen v přímém tajném hlasování a on funkci vykonává již třetí funkční období za sebou. Členy prezidia volí více než 200 členů asociace, každý člen má přitom jeden hlas. „A CK Fischer se volebního kongresu ani jednou neúčastnila,“ řekl Mediafaxu Okamura.

Podle něj také všichni členové prezidia své funkce vykonávají zadarmo, protože asociace funguje jako nezisková organizace. „Všichni v asociaci pracujeme proto, abychom budovali cestovní ruch,“ uzavřel Okamura.

Členství CK Fischer v asociaci bude ukončeno k 30. záři letošního roku. Do té doby se cestovní kancelář podle Plovajka distancuje od všech prohlášení asociace.

Tereza Peprníková, peprnikova@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688