Tiskové zprávy  |  13.03.2009 11:58:14

Mezinárodní konference Euro v nových členských zemích Evropské unie

28. března proběhne v kongresovém centru České národní banky prestižní mezinárodní konference na téma Euro v nových členských zemích Evropské unie. Mezi hlavní diskutované okruhy bude patřit připravenost jednotlivých ekonomik na přijetí eura, plnění maastrichtských kritérií, motivace a důvody pro i proti stanovení termínu přijetí jednotné evropské měny, vlastní konverze a očekávané i jisté důsledky přechodu. Setkání volně navazuje na sérii konferencí zaměřených na problematiku vstupu České republiky do Evropské unie, pořádaných Rotary klubem Praha v letech 1999 až 2006.

Účast na akci potvrdili guvernéři evropských centrálních bank a představitelé komerčních finančních institucí i podnikatelských subjektů z mnoha evropských zemí. Očekáváno je potvrzení účasti prezidenta ČR, pana Václava Klause.

Pořadatelem konference jsou pražské Rotary kluby (RC) celosvětově působící humanitární organizace Rotary International.
Záštitu nad konferencí převzal primátor hlavního města Prahy, pan Pavel Bém.

Výtěžek konference přispěje k uskutečnění charitativních projektů pořádajících Rotary klubů.

 

SPRÁVNÍ LIDÉ NA SPRÁVNÉM MÍSTĚ

Diskuze o praktických poznatcích spojených se vstupem eura do nových členských zemí Evropské unie se zúčastní například:
- guvernér České národní banky pan Zdeněk Tůma,
- guvernér Národní banky Slovenska pan Ivan Šramko (člen RC Bratislava),
- guvernér Maďarské národní banky pan András Simor
- představitelé národních bank, komerčních finančních institucí i podnikatelů z České republiky, Slovenska, Slovinska a Polska, tedy jak z regionů, kde je euro již v platnosti, tak ze zemí, které se na jeho přijetí teprve připravují.
Očekáváno je potvrzení účasti prezidenta ČR pana Václava Klause, čestného guvernéra Rotary distriktu Česká republika a Slovenská republika.

Konference se uskuteční na více než symbolickém místě, v kongresovém centru České národní banky. Jednacím jazykem bude čeština, slovenština a angličtina. Diskuzi bude moderovat pan Erik Best, vydavatel bulletinu Fleet Sheet (člen RC Prague International).

Konference je určena mimo jiné studentům či mladým odborníkům, ale také zájemcům z řad široké veřejnosti,“  uvedla Martina Jankovská, asistentka guvernérky Rotary distriktu Česká republika a Slovenská republika pro Prahu.

NÁVRAT PO 70 LETECH

Na konferenci naváže společenský večer v sálech pražského Obecního domu. „Touto akcí bude připomenuto 10. výročí obnovení samostatného  distriktu, který zahrnuje území České republiky a Slovenské republiky“, uvedla guvernérka Rotary International distriktu 2240 Česká republika a Slovenská republika, paní Jozefa Poláková (RC Košice). První Rotary kluby vznikaly v České republice již v polovině 20. let minulé století, po roce 1990 k obnově a zakládání nových klubů dochází od roku 1990.

Slavnostní setkání navazuje na tradici reprezentačních plesů Rotary pořádaných v prvorepublikové a krátce i poválečné Praze. Právě Sladkovského sál Obecního domu byl v letech 1931 až 1939 místem pravidelných pondělních schůzek pražských rotariánů.

Pořadateli konference i společenského večera jsou čtyři Rotary kluby (RC Praha, RC Praha City, RC Praha Classic a RC Praha Staré Město) ve spolupráci s dalšími pražskými Rotary kluby (RC Prague International, RC Prag Bohemia, RC Praga Ekumena). Výtěžek akce přispěje k uskutečnění charitativních projektů pořádajících Rotary klubů.  
 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Tiskové zprávy:

30.01.2024  Sodexo Benefity jsou nyní Pluxee Pluxee Česká republika (Pluxee ČR)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688