Pavel Daniel (Kurzy.cz)
Tiskové zprávy  |  04.10.2007 15:25:03

AAA Auto hlásí rostoucí trend v prodeji ojetých luxuxních vozů

Již 200 luxusních ojetých automobilů v aktuální prodejní ceně nad půl milionu letos prodala společnost AAA AUTO. Potvrzuje se tak trend, že v České republice stále roste zájem zákazníků o vozy, které jako nové stály i hodně přes jeden milion . Rozšiřuje se tak skupina motoristů, kteří od svého automobilu požadují maximální pohodlí a kteří takový vůz hledají právě ve společnosti AAA AUTO. „Letos prodáme těchto luxusních vozů nejméně 300, což bude oproti loňskému roku nárůst o více než 30 %,“ uvedl ředitel výkupu AAA AUTO Petr Vaněček. „Vůbec nejžádanějším ojetým vozem je v této cenové kategorii Mercedes-Benz třídy E a rovněž i nový model Audi A6,“ podotkl Petr Vaněček.

Mezi další žádané zánovní automobily podle něj patří třeba Volkswagen Touareg nebo většina modelů automobilky BMW. Všechny tyto luxusní vozy ztratily v prvních letech svého provozu 40 % až 60 % ze své pořizovací ceny, a jsou tak pro nového zákazníka podstatně cenově přístupnější. Čeští zákazníci jsou dnes podle Vaněčka mnohem zkušenější a sofistikovanější než dříve. U ojetých luxusních vozů se velmi pečlivě zajímají o historii vozu, zda nebyl havarovaný nebo nemá najeto příliš mnoho kilometrů. „U všech našich aut při výkupu důkladně prověřuje 107 parametrů za použití nejmodernějších diagnostických přístrojů.

U vozů nejvyšší cenové kategorie navíc ještě obvykle zkoumáme historii vozu přímo u autorizovaného dealera, který tento automobil prodal a zajišťoval servis. Zákazníci jsou nám pak za podobné informace vděční, neboť dostanou detailní přehled o technickém stavu vyhlédnutého auta,“ řekl Petr Vaněček. A jaké vozy byly v historii AAA AUTO vůbec nejdražší? Podle Petra Vaněčka to byla limuzína značky Bentley za přibližně 6 milionů a pak několik sportovních vozů Ferrari, které cenově přesáhly každý dva miliony korun. Momentálně má AAA AUTO v ČR vystavenu desítku ojetých luxusních aut s aktuální cenou přes jeden milion . K tomu nabízí denně v průměru bezmála pět tisíc automobilů všech cenových kategorií, z jejichž bezkonkurenčně široké nabídky si vybere skutečně každý.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Tiskové zprávy:

30.01.2024  Sodexo Benefity jsou nyní Pluxee Pluxee Česká republika (Pluxee ČR)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688