IQ-TRADE (IQ-TRADE)
Komodity  |  26.06.2007 13:37:00

Stav US úrody pšenice se zhoršil

Zhoršení pěstitelských podmínek a zpoždění sklizně ozimé pšenice znamenaly smíšený závěr termínových kontraktů pšenice na burze CBOT. Ceny předních futures klesaly a vzdálenější rostly. Krátkodobá 6 – 10 denní přepověď počasí pro CO, OK, KS a TX počítá se srážkami které mohou na jihovýchodě lokálně dosáhnou až 10 cm. Návrat mokrého počasí bude nadále zpomalovat probíhající sklizeň ozimé pšenice a znamená další riziko poklesu výnosů zejména v OK a TX. Exportní inpekce pro nejbližší exportní temín 16 mil bu vyšly podle očekávání.

Červencový futures klesl na CBOT o 2 ¾ centů a uzavíral na $5,89 ½ za bušl. Prosincový kontrakt vzrostl 2 ¼ centů na $6,14 ¾ za bu. Přední futures KCBT ozimé pšenice klesl o 2 ¾ USc na $5,68 za bu. Futures jarní pšenice na MGE zlevnil o 1 USc na $5,99 za bu.

USDA a NASS zveřejnily pravidelnou týdenní zprávu o stavu úrody obilovin a bavlny k 24.červnu 2007. Stav úrody pšenice a ovsa se zhoršil.

Ozimá pšenice je celkově sklizena z 22% což je sice mezitýdenní pokrok ale stále skluz proti 50% před rokem a 36% průměru. Problémy s přívaly deště přetrvávají v centrálních a jižních pláních Středozápadu. Úroda je hodnocena jako dobrá a výborná ze 48% což je další 2% zhoršení oproti stavu před týdnem ale o 19% lepší hodnocení než kritický stav před rokem.

Jarní pšenice vytvořila klasy u 33% ploch porovnáním s 44% před rokem a 27% pětiletého průměru. Úroda je hodnocena jako dobrá a výborná ze 79% což je zhoršení oproti 85% před týdnem. Před rokem tak bylo hodnoceno pouze 54%. Nejhorší stav hlásí Washington 44%.


Kukuřice – v dobré a výborné kondici se nachází 73% úrody což je 3% zlepšení oproti minulému týdnu ale lepší stav než 71% vloni. Nejhorší podmínky hlásí Tennessee kde je 55% špatné úrody a v Kentucky 21%.

Sója - úroda vyklíčila u 99% celkových ploch oproti 97% před rokem a 93% průměru. V dobré a výborné kondici bylo 66% ploch vs 65% před týdnem a 67% před rokem. Nejhorší stav úrody je v Tennessee.

Bavlna – osev je kompletní. Úroda je hodnocena z 52% jako dobrá a výborná vs 50% před týdnem a 38% před rokem.

Oves - úroda vytvořila klasy u 74% což je o 1% pomalejší tempo než před rokem. Komodita je hodnocena ze 72% jako dobrá a výborná další mezitýdenně zhoršení o 1% ale lepší stav než 42% před rokem.

Stav amerických luk a pastvin je solidní. V dobrém a výborném stavu je 50% ploch vs 36% před rokem. Nejhorší podmínky hlásí CA a AL kde je 95% a 85% ploch ve špatném a velmi špatném stavu.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688