Emil Dočkal (Dower-D)
Akcie v ČR  |  14.12.2006 08:30:04

DOWER-D: ČEZ a jeho 1000 korunová hranice ve světle české politiky!

Pražská burza v úterý a ve středu mírně klesala. Tím narušila "systém" obdenních výkyvů, který se na ní v minulém týdnu vytvořil. Dnes tedy je - pokud poslední dva poklesy nemají signalizovat obrat dolů, ale ten dosud nepotvrdila TA - na pořadu dne růst, protože ani TA zatím nesignalizuje obrat dolů. Klíčem bude uzavírací cena ČEZ, graf 1.  Dva poslední poklesy neznamenají, že ČEZ růst neubránil. Pokud uzavře tento týden nad hranicí 1000 Kč/akcie vše se ukldiní a bude dobře. TA zatím pouze potvrdila nezbytnou technickou korekci. Nicméně uvědomujeme si, že kromě korekce je ČEZ znovu pod tlakem různých spekulací.

Graf 1, ČEZ, OS MACD a Bollingerova pásma k 13.12. - pro zvětšení klikněte

Důležitá je aktuálně ale jiná otázka: Ovlivní nová krize při sestavování vlády domácí akciový trh? Kdoví, ale riziko roste, protože sestavování vlády už trvá neúměrně dlouho a trpělivost investorů není neomezená. Dnešní obchodování může proto ovlivnit Výkonná rada ODS. Ta totiž včera večer rozhodla, že přestává vyjednávat o společné vládě se sociálními demokraty a lidovci. A to necelých 48 hodin předtím, než chce premiér Topolánek donést na Hrad prezidentu Václavu Klausovi seznam ministrů své "druhé" vlády. Navíc premiér odmítl sdělit, jak chce postupovat a celý dnešek stráví na summitu EU v Bruselu.

Takový vývoj určitě není dobrý signál pro investory. A proto se musíme mít dnes na pozoru a bedlivě vývoj trhu sledovat. Z tohoto pohledu lze označit dnešní obchodování za přelomové. Pokud se totiž nebude na chování české politické reprezentace ohlížet vůbec a poroste, potvrdí, že investory stávající reprezentace vůbec nezajímá. Z bezprostředního pohledu to sice bude dobrá zpráva, ale z pohledu věrohodnosti a důvěryhodnosti českého politického prostředí vůbec ne.

Ale zpět k TA. Ta včera vydala v podstatě jen jeden významnější signál, graf 2. Nicméně i on má krátkodobější charakter, takže o ničem moc nevypovídá.

Graf 2, Komerční banka, OS TD Profile a 5ti (zelená) a 14ti denní (červená) stochastika k 13.12. - pro zvětšení klikněte

 

Přejete si víc informací? Klikněte! Pro podrobnosti o technických indikátorech a obchodních systémech si klikněte na vysvětlení OS MACD a OS TD Profile. Pokud se týká rozšiřujících analýz k OS a indikátorům nejsou už ve vysvětlivkách zmiňovány, protože přesahují jejich rozsah. Jsou součástí aktualizované elektronické učebnice technické analýzy, která je součástí eServisu DOWER-D. Na domovských stránkách DOWER-D také přinášíme každý den jednu zajímavost TA - zde.


Tyto zprávy pro vás vytváří Dower-D

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688