IQ-TRADE (IQ-TRADE)
Akcie ve světě  |  11.10.2006 17:52:00

Akciové indexy pravděpodobně dosáhly v USA svých maxim

Rekordních růst akciového indexu DJIA kterých dosáhly blue chips v průběhu posledního týdne částečně odrážel fundamentální pocity z levné ropy a komodit a zpomalováním domácí ekonomiky. Tento sentiment se však mění protože převažují očekávaní firemních výsledků a trend by se mohl v průběhu tohoto týdne zastavit nebo dokonce začít klesat tím jak budou zveřejňovat korporace výsledky svého hospodaření za 3Q. Zprávu o hospodaření předloží kromě Alcoa i PepsiCo, M&T Bank, Yum Brands, Monsanto, Safeway a další společnosti.

V úterý vystoupal Dow Jones na nová rekordní maxima 11,867.17 nicméně při závěrečném zvonění zklamaly výsledky hospodaření těžební společnosti Alcoa odhady analytiků WS a akcie klesly o 7%. DJIA byl motorem akciového růstu posledních týdnů včteně širšího indexu Standard & Poor´s 500 který vystoupal až na 5 ½ letá maxima.

Některé analytické odhady hovoří o ukončení růstového trendu akciového trhu z důvodu potvrzeného zpomalení ekonomiky a tím jak budou proudit smíšené možná i negativní výsledky. Trh tedy pravděpodobně čeká významná korekce tím jak investoři začnou vybírat zisky. V současné chvíli je Dow Jones o 10,6% silnější než před rokem, S&P 500 o 8,1% a Nasdaq o 4,3%. Po zbytek října se očekává více opatrnosti. Negativní náladu můžou do trhů přinést i neočekávaně vyostřené geopolitické situace takové které nyní probíhají v Severní Korei. Výraznou změna může nastat na ropném trhu.

Akciový trh přijmul kladně úterní statistiku o velikosti zásob velkoobchodů. Dnes se očekává zveřejnění FOMC minutes již proběhlého zasedání Fedu 20.září a ve čtvrtek béžová kniha Fedu-přehled ekonomiky ve 12 amerických oblastech spravovaných centrálními bankami. Platební bilance zahraničního obchodu se očekává analytiky dotázaných Reuters ve výši $66,70 miliard a bude zveřejněna ve čtvrtek. V pátek ose očekávají dovozní a vývozní ceny za září. Importní ceny se očekávají že poklesnou podle analýz Reuters o 1,2%. Maloobchodní prodeje by měly v září vzrůst o 0,2%. Index spotřebitelské nálady podle Michiganské univerzity pravděpodobně vzroste podle Reuters Poll ze zářiových 85,4 na 86,5.
Pro IQ-TRADE hj-com
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie ve světě:

Pá   9:07  Intel: Slabé výkony v AI a slabý výhled Research (J&T BANKA)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688