Research (Stone de Witt)
Akcie ve světě  |  20.04.2006 21:17:58

Zisk Bank of America stoupl o 14%


Zisk Bank of America stoupl v první čtvrtletí o 14 %. Dle názoru této největší národní retailové banky je nárůst zapříčiněn výpůjčkami, výnosy z nově získané společnosti MBNA Corp., (jejíž hlavním předmětem činnosti je poskytování finanční produktů pro konečné zákazníky, zejména se jedná o služby v oblasti vydávání kreditních karet, umožňování obsluhy účtů pomocí moderní telekomunikační techniky, různé pojišťovací a úvěrové produkty, a vyšší úrokové sazby),a  výpůjčkami (od spotřebitelů až po obchodní společnosti), a vyššími úrokovými sazbami.

Zisk vzrostl na 4,99 bilionů dolarů, tj. o 0,60 bilionů dolarů více než minulý rok ve stejném období, kdy činil 4,36 bilionů dolarů.

Analytici společnosti Thomson Financial však předpovídali výdělky vyšší o 31%.

Předpokládejme, kdyby MBNA MBNA Corp. byla bývala částí provozních činností Bank of America v tomto čtvrtletí před rokem, výdělek by vzrostl o 10 %.

Výsledky zahrnují výdaje ve výši 320 milionů dolarů, nebo 5 centů na akcii, jak banka vypočítala předkupní práva na akcie garantována zaměstnancům.

Zisk z veškerých příjmů byl 9,04 bilionů dolarů v porovnání se 7,71 biliony dolarů předešlého roku.

Od doby uzavření 35 bilionové koupě společnost MBNA dne 1. ledna, Bank of America řekla, že má snížené výdaje o 163 milionů dolarů a „prořezala“ třetinu z předpokládaného 6 tisícového počtu snížených pracovních míst plánovaných od sloučení těchto společností. Mnohé ze sníženého počtu pracovních míst prošlo oslabováním od doby, kdy dohoda byla minulý červen oznámena.

Sloučení těchto společností je na cestě k vyhovění plánovaným úsporným cílům.

Banka musela odepsat méně špatných půjček než v 1. a 4. čtvrtletí roku 2005, kdy zde byl národní vrchol v počtu bankrotů, ještě před změnami ve federálním zákoně, který ztěžoval proplácení dluhů.

Společnost ohlásila špatnou pohledávku ve výši 822 milionů dolarů, tj. 0,54 % odhadovaných půjček a pronájmů. V prvním čtvrtletí roku 2005 byla tato pohledávka ve výši 1,65 bilionů dolarů, což bylo v té době 1,16 % , a ve čtvrtém čtvrtletí 889 milionů dolarů, což bylo 0,69 % z odhadovaných půjček a pronájmů.

Dále Bank of America oznámila, že odložila 1,27 bilionů dolarů na úvěrové ztráty, na rozdíl od čtvrtého čtvrtletí roku 2005, kdy použila 1,4 bilionů dolarů. Pořád je to však více než dvojnásobek částky, která byla použita rok předtím. Tehdy částka použitá na úvěrové ztráty činila „pouze“ 580 milionů dolarů. Částka rezervních nákladů je dle prohlášení nastavena vyšší v souvislosti s připojením společnosti MBNA.

Společnost přidala v prvním čtvrtletí 603 tisíc nových běžných bankovních  účtů a více než 480 tisíc nových spořících účtů, což bylo zapříčiněno úvěrovými doporučeními a bankovním spořícím programem nazvaným „drobné si nechte“.

Od doby zahájení tohoto programu, před šesti měsíci, program „drobné si nechte“ přivedl 2 miliony účastníků, kteří vložili okolo 60 milionů na tento způsob spoření. Spotřebitelé zapsaní do programu „drobné si nechte“ nakupovali  za použití jejich debetních karet vydaných Bank of America.

 

Kateřina Černíková, DiS.



Tento komentář, který se týká investic na amerických kap. trzích, má pouze informační charakter. Jakékoli odhady výnosů nebo údaje o minulých výnosech slouží pouze pro informační účely a nejsou zárukou výnosů budoucích. Hodnota portfolií tvořena převážně akciemi v čase kolísá a není-li uvedeno jinak, návratnost investice není zaručena. Bc. Petra Coufalová je registrovaným investičním zprostředkovatelem poskytujícím investiční službu dle §8 odst. 2. písm. a) zákona o CP. Bc. Petra Coufalová je držitelem živnostenského oprávnění na finanční poradenství.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie ve světě:

Pá 15:25  Výsledky Chevronu za 1Q roku smíšené Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)
Pá 10:40  Anglo American odmítla rezolutně nabídku na převzetí od BHP Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688