Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Akcie v ČR  |  08.02.2006 13:34:47

ČEZ otevřel obchodní zastoupení na Slovensku

Pro podporu svých aktivit na Slovensku dnes v Bratislavě Skupina ČEZ oficiálně otevřela své obchodní zastoupení. Slovenská kancelář rozšíří obchodní síť Skupiny ČEZ, která kromě domácí České republiky a Slovenska zahrnuje též Německo,  Polsko, Bulharsku a Rumunsko. V nejbližší době otevře Skupina ČEZ i obchodní zastoupení v Maďarsku a Rakousku.

 

ČEZ jasně deklaroval svoji vizi stát se jedničkou na trhu s elektřinou střední a jihovýchodní Evropy, nejedná se však pouze o expanzi prostřednictvím akvizic nových společností, ale i po obchodní linii. Již během procesu privatizace Slovenských elektrární jsme deklarovali, že bez ohledu na výsledek privatizace SE, budeme dále posilovat naši přítomnost na slovenském trhu. Věřím, že dnes otevřené obchodní zastoupení Skupiny ČEZ významně rozšíří nabídku elektřiny pro obchodníky, prodejce i koncové zákazníky na slovenském trhu,“ řekl při otevření pobočky Martin Roman, předseda představenstva a generální ředitel společnosti ČEZ.

 

Už nyní jsme největším zahraničním dodavatelem elektřiny na slovenský trh. Dnešní den znamená impuls pro další posílení naší přítomnosti na slovenském trhu. Na konci letošního roku sníží SE svoji výrobu a prodejci elektřiny budou hledat náhradního dodavatele. Věříme, že ČEZ pro ně bude zajímavým obchodním partnerem. Kromě obchodůelektřinou, otevíráme naše zastoupení též pro vyhledávání a rozvoj investičních a akvizičních příležitosti na Slovensku. Dále jsme připraveni nabídnout své know -how a infrastrukturu v oblasti obchodupovolenkami CO2. Chceme též přispět k rozvoji trhu pro koncové zákazníky, který se otevírá,“ doplnil Alan Svoboda, místopředseda představenstva a ředitel obchodní divize Skupiny ČEZ, kam zahraniční obchodní zastoupení spadají.

 

Ředitelem obchodního zastoupení byl jmenován Karol Balog, který je dlouholetým odborníkem na energetický trh na Slovensku. Spolu se svým týmem již dnes rozvíjí obchodní vztahy Skupiny na slovenském trhu.

 

Skupina ČEZ vlastní od loňského roku část bulharské a rumunské distribuce a pokračuje ve vyhledávání akvizičních příležitostí v oblasti střední a jihovýchodní Evropy. Na konci ledna podepsala s americkým koncernem PSEG smlouvu o nabytí majoritních podílů v polských elektrárenských společnostech Elcho a Skawina. 

 

V současné době se ČEZ účastní privatizačních tendrů např. v Rumunsku, Makedonii, Polsku či právě na Slovensku, kde se ČEZ počátkem ledna přihlásil a kvalifikoval do privatizačního tendru na Tepláreň Košice, a. s., a pokračuje ve vyhledávání dalších akvizičních příležitostí v rámci naplňování své vize stát se jedničkou na trhu s elektřinou ve střední a jihovýchodní Evropě.

 

Energetická společnost ČEZ patří mezi desítku největších evropských energetických společností a podle tržní kapitalizace, která v polovině ledna přesáhla hodnotu 20 miliard USD, je největší společností v rámci desítky nových členských států Evropské unie.  Skupina ČEZ je nejziskovější a také nejméně zadluženou energetickou společností, což se odráží i v kreditním ratingu na úrovni BBB+ s pozitivním výhledem od společnosti Standard & Poor’sratingu na úrovni A2 s neutrálním výhledem od agentury Moody’sČEZ byla první společnost v bývalém východním bloku, které byl udělen rating. 

 

Skupina ČEZ je stabilně rostoucí i díky výrobě ve vyrovnaném portfoliu zdrojů, instalovaná výrobní kapacita ČEZ přesahuje 12 000 MW. V současné době Skupina ČEZ provozuje 2 jaderné elektrárny, 11 uhelných, 35 vodních a jednu fotovoltaickou elektrárnu. Zároveň provozuje i dvě lokality s větrnými elektrárnami.

 

ČEZ je v České republice největším výrobcem elektřiny z obnovitelných zdrojů. Pro všechny zákazníky navíc Skupina ČEZ  nabízí tzv. "Zelenou energii". Od začátku tohoto roku je produkt „Zelená energie" k dispozici všem odběratelům z řad domácností, podniků či institucí, kteří jsou nebo se stanou klienty Skupiny ČEZ. Za „zelenou energii“ je považována elektřina vyrobená z obnovitelných zdrojů energie, jako jsou v podmínkách ČR voda, biomasa, vítr či slunce. Elektřina z nabídky Zelené energie je produkována převážně v obnovitelných zdrojích Skupiny ČEZ. Smyslem produktu Zelená energie je motivovat zákazníky k ekologickému přístupu a podpoře využívání obnovitelných energetických zdrojů.

 

 

Eva Nováková

tisková mluvčí ČEZ, a. s.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688