Bude bitcoin následovat zlato a dosáhne rekordu?

Bude bitcoin následovat zlato a dosáhne rekordu?

Petr Lajsek
15:01 24. května 2024
Zdroj: Depositphotos

Kdo zůstává posledním medvědem na Wall Street? A jak velký propad trhu letos očekává? Všichni ostatní se zatím smějí a zvyšují své cílové ceny, na konci roku se však mohou smát medvědi. I tak bychom mohli interpretovat zápisky z posledního zasedání americké centrální banky. Ty totiž odhalily velké starosti kolem inflace, skoro se zdá, že ve Fedu moc netuší, co nyní dělat. Množí se hlasy, že úrokové sazby letos nemusí vůbec padnout. S tím souhlasí i CEO Goldman Sachs. Jamie Dimon, tedy CEO největší americké banky, by dokonce uvítal ještě malé zvýšení úrokových sazeb. To by asi poslalo trhy do obrovské korekce. Co tedy letos očekávat od amerických akcií a od centrální banky?

Jestli někoho netrápí úroveň úrokových sazeb, tak to je Nvidia. Hospodářské výsledky společnosti Nvidia za první kvartál roku byly ostře sledované celým trhem. Právě Nvidia nejvíce benefitovala z boomu umělé inteligence a její výsledky jsou tak jakýmsi lakmusovým papírkem celého trhu. Výsledky měly napovědět, zda stále pokračuje boom, nebo zda dochází k prasknutí bubliny. Velkou část letošních zisků technologických akcií můžeme přisoudit právě nadšení kolem umělé inteligence. V případě zklamání z výsledků Nvidia tak hrozil hlubší propad akciových trhů. Nvidia má za sebou letos neuvěřitelnou jízdu, když její se její hodnota od začátku roku prakticky zdvojnásobila a stala třetí největší společností v USA. Jaké výsledky Nvidia nakonec představila?

Zlato si vytvořilo historický rekord v minulém týdnu, když jeho hodnota atakovala 2450 dolarů za unci. Bude ho bitcoin následovat? Cenové targety na tento a příští měsíc tomu nasvědčují. Hodil do toho však Fed vidle? Kryptoměnám se nyní daří i díky schválení prvních ETF fondů na ethereum. Ve hře jsou opět známá jména BlackRock, Fidelity, VanEck, Ark a další. Schválená ETF se sice nebudou obchodovat ještě několik týdnů, druhá největší kryptoměna z nich však může výrazně vytěžit. Bitcoin dosáhl na historické maximu dva měsíce po schválení ETF fondů. Bude ho ethereum následovat? Odpověď naleznete v dnešním dílu Investičního Mementa!

Máte rádi memečka? Protože analytici, investoři a obchodníci je přímo milují a mnohdy se jimi informují o aktuálně nejdůležitějších investičních událostech. Investor a člen Purple Trading Clubu, Petr Lajsek, pro vás každý týden prochází internetové diskuze a fóra a sbírá ty nejpovedenější z vtípků. Ty pak rozebere, dodá k nim kontext a doplňující informace z trhů. To vše pak shrne do videa, na které se stihnete podívat u odpoledního kafe. Dnes vyšlo v pořadí již 74. vydání Investičního Mementa. Na co se můžete těšit?

Zdroj: Purple Trading, Bloomberg, Reuters

Disclaimer: Tento článek má pouze informativní charakter a neslouží jako investiční doporučení dle zákona č. 256/2004 Sb. o podnikání na kapitálovém trhu. Při zpracování tohoto článku autor vycházel z veřejně dostupných zdrojů. Za případné chyby v textu nebo v datech nenesou společnosti Roklen Holding a.s. ani Roklen360 a.s. zodpovědnost.

investice

Zařazenopá 24.05.2024 15:05:00
ZdrojRoklen24
Originálroklen24.cz/bude-bitcoin-nasledovat-zlato-a-dosahne-rekordu/
KategorieInvestice, investice
AutorPetr Lajsek
guidhttps://roklen24.cz/?p=158907

Související témata

Bitcoin | Zlato | Kryptoměny | Investice do zlata | Komodity
Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.