Škoda Enyaq Tour na českém trhu: dostupná elektromobilita s vyspělou technikou

Výhodné řešení mobility na kratší a střední vzdálenosti
Škoda Enyaq Tour 50 je nabízena s elektromotorem o výkonu 125 kW a pohonem zadních kol. Vysokonapěťová baterie s kapacitou 55 kWh (využitelná kapacita činí 52 kWh) umožňuje maximální dojezd až 375 kilometrů v režimu WLTP. Na rychlonabíjecích stanicích se stejnosměrným proudem lze akumulátor doplnit z 10 na 80 procent kapacity za 25 minut, přičemž maximální nabíjecí výkon činí 145 kW. Vůz je možné objednávat u všech autorizovaných obchodních partnerů Škoda Auto na území České republiky za doporučenou prodejní cenu od 899 000 Kč včetně DPH a při pořízení na úvěr lze čerpat státní podporu pro podnikatele ve výši až 200 000 Kč. „Základní provedení modelové řady Enyaq představuje zajímavou alternativu pro ty, kteří využívají vůz pro lokální mobilitu, ale touží po moderním elektromobilu s atraktivní výbavou a velikostí za velmi příznivou cenu. Díky němu můžeme nabídnout výhodné řešení mobility s lokálně nulovými emisemi ještě širší skupině zájemců,“ říká vedoucí prodeje Škoda Auto pro český trh Tomáš Duchoň.

Moderní technika s bonusem prostoru a komfortu
Škoda Enyaq Tour 50 je moderní elektromobil na bázi modulární elektrické platformy (MEB) koncernu Volkswagen, jehož zadní kola pohání elektromotor o výkonu 125 kW. Vůz je dostupný s nejnovější verzí softwaru, která obsahuje například přepracované uživatelské rozhraní, které odráží novou firemní identitu značky Škoda, ale i funkci předehřevu baterie. Ta je aktivní při přípravě na nabíjení stejnosměrným proudem a optimalizuje tak rychlost nabíjení. Proces se spustí stisknutím tlačítka na centrálním displeji infotainmentu nebo automaticky během cesty k nabíjecí stanici, na základě údajů získaných z navigace a aktuální teploty baterie. Rozměrově se Enyaq Tour 50 nijak neliší od ostatních provedení modelové řady Enyaq, poskytuje tak dostatek prostoru pěti cestujícím i jejich zavazadlům. Tento akční model se dodává v interiérovém designu Loft s ambientním LED osvětlením a potahy sedadel, které kombinují látku s umělou kůží s dekorem imitujícím hliník. Jezdí na 19palcových kolech Proteus z lehké slitiny a je standardně vybaven předními i zadními parkovacími senzory a zadní parkovací kamerou. Do výbavy patří také centrální 13palcový dotykový displej spolu s navigací a řada oblíbených prvků Simply Clever.

Dostupné elektrické SUV bez kompromisů ve výbavě
Akční model Tour disponuje bohatou výbavou. Obsahuje mimo jiné 7 airbagů, asistent udržování jízdního pruhu, asistent při jízdě v koloně, hlídání slepého úhlu, adaptivní tempomat, rozpoznávání dopravních značek, bezklíčové zamykání a startování Kessy rozšířené o funkci walk-away, která automaticky odemkne vozidlo, jakmile se řidič s klíčem přiblíží do vzdálenosti 1,5 metru od vozu. Stejně funguje i samočinné zamykání, stačí od automobilu odstoupit. Dále je vůz vybaven světelným a dešťovým senzorem, vyhřívanými předními sedadly, třízónovou klimatizací Climatronic, virtuálním kokpitem, bezdrátovým nabíjením telefonu, navigací, digitální asistentkou Laurou, přípravou pro tažné zařízení a řadou dalšího. Za příplatek 50 000 Kč si lze objednat paket Plus, který zahrnuje balíček Asistovaná jízda 2.5, přední světlomety Matrix-LED, Top LED zadní světla, elektrické sedadlo řidiče s pamětí a bederní opěrou, boční airbagy vzadu a virtuální pedál. Nároční zákazníci mají možnost objednání tažného zařízení a transport paketu.


Zařazenoút 21.05.2024 09:05:00
ZdrojŠkoda auto tiskové
Originálskoda-storyboard.com/cs/tiskove-zpravy-archiv/skoda-enyaq-tour-na-ceskem-trhu-dostupna-elektromobili...
KategorieEnyaq, Tiskové zprávy


Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.