Colt CZ Group SE oznamuje dokončení akvizice společnosti Sellier & Bellot

16. května 2024

Colt CZ Group SE oznamuje dokončení akvizice společnosti Sellier & Bellot

Stáhnout

Praha (16. května 2024) – Colt CZ Group SE („Colt CZ“, „Skupina“ nebo „Společnost“) tímto oznamuje, že úspěšně dokončila akvizici 100% podílu ve společnosti Sellier & Bellot.

Skupina Colt CZ získala 100 % akcií společnosti Sellier & Bellot a.s. za kombinaci peněžního plnění ve výši 350 milionů amerických dolarů a emise 13 476 440 nových kmenových akcií Colt CZ. Celková cena akvizice v součtu činí 703 milionů amerických dolarů, po odečtení čistého dluhu Sellier & Bellot.

Prodávající společnost CBC Europe S.a r.l. („CBC“) tímto nabyla 27,71 % podíl na základním kapitálu Colt CZ Group. Nové akcie[1] byly vydány k datu 16. května 2024 a společnost Sellier & Bellot vstupuje do konsolidace Skupiny rovněž k datu 16. května 2024.

Akvizice byla financována kombinací stávajících hotovostních zdrojů Společnosti a dluhového financování bankovními úvěry splatnými do roku 2029.

Společnost očekává, že zástupce CBC zaujme místo v dozorčí radě Colt CZ po jeho kooptaci a následném zvolení valnou hromadou. Pan Radek Musil, generální ředitel Sellier & Bellot bude zvolen jako člen představenstva Colt CZ se zodpovědností za segment Ammunition/Munice. Žádné další personální změny ve vedení Sellier & Bellot se v současnosti neplánují.

„Dokončení akvizice Sellier & Bellot výrazně posiluje pozici naší Skupiny v segmentu výroby malorážové munice a je přirozeným rozšířením našeho záběru nad rámec výroby ručních palných zbraní. Společně nyní budeme pracovat na tom, aby ze spojení našich ikonických značek profitovali především naši zákazníci a akcionáři a abychom dokázali naše budoucí výrobky nabízet jako systém zahrnující unikátně sladěné ruční palné zbraně, střelivo a další doplňky,“ řekl Jan Drahota, prezident a předseda představenstva Colt CZ Group. „Jsme hrdí na to, že se Sellier & Bellot stává jedním z pilířů naší skupiny společně se značkami CZ a Colt,“ dodal Jan Drahota.

„Jsem rád, že jsme se tímto dnem stali součástí Colt CZ Group, globální skupiny s českými kořeny. Těším se na spolupráci jak s vedením Skupiny, tak i s ostatními společnostmi ve Skupině. I nadále budeme stavět na tradici a síle značky Sellier & Bellot a podílet se na misi Colt CZ poskytovat inovativní a vysoce kvalitní produkty, na které se naši zákazníci mohou spolehnout v jakékoliv situaci,“ sdělil Radek Musil, generální ředitel Sellier & Bellot.

Společnost Sellier & Bellot, založená v roce 1825, je jednou z nejstarších světových firem v muničním a obranném průmyslu a řadí se mezi nejvýznamnější průmyslové společnosti v České republice. Výrobní portfolio společnosti zahrnuje širokou škálu loveckého a sportovního střeliva. Sellier & Bellot je rovněž významným dodavatelem střeliva pro vojenské a ozbrojené složky po celém světě. Pokročilá technologie všech fází výroby zaručuje produkty nejvyšší kvality. Investice do výzkumu a vývoje umožňují společnosti každoročně zavádět nové produkty. Mezi nejnovější úspěchy patří bezolovnaté střely pro lov a policejní aplikace, stejně jako patentované výrobky, jako je např. zápalková slož Nontox a infračervené stopovací střely. Společnost má přibližně 1 600 zaměstnanců a provozuje výrobní závod ve Vlašimi v České republice.

Společnosti CBC Global Ammunition LLC a CBC Europe S.a r.l. jsou holdingovými subjekty pro skupinu společností, které jsou mezinárodně aktivní v muničním sektoru: CBC Brazil, Magtech Ammunition, MEN, SinterFire, New Lachaussée a Fritz Werner. Tato strategická aliance společně tvoří jednu z největších muničních korporací na světě s více než 300 lety zkušeností ve výrobě munice malých a středních ráží.

O společnosti Colt CZ Group SE

Skupina Colt CZ je jedním z předních světových výrobců ručních palných zbraní a munice pro ozbrojené složky, osobní obranu, lov, sportovní střelbu a další komerční využití. Své produkty prodává především pod značkami Colt, CZ (Česká zbrojovka), Colt Canada, CZ-USA, Dan Wesson, Sellier & Bellot, swissAA, Spuhr a 4M Systems.

Skupina Colt CZ sídlí v České republice a zaměstnává více než 3 600 lidí ve svých výrobních závodech v České republice, Spojených státech, Kanadě, Švédsku, Švýcarsku a Maďarsku. Skupina je z 54,5 % vlastněna holdingem Česká zbrojovka Partners SE, z 27,7 % CBC Europe S.a r.l. a zbývajících 17,8 % tvoří veřejně obchodované akcie.

Kontakt pro média Kontakt pro investory

Eva Svobodová Klára Šípová

ředitelka pro vnější vztahy Investor Relations

Colt CZ Group SE Colt CZ Group SE

Tel.: +420 735 793 656 Tel.: +420 724 255 715

email: media@coltczgroup.com email: sipova@coltczgroup.com


[1] Skupina Colt CZ informuje o navýšení kapitálu v samostatném regulatorním oznámení. Prospekt emitenta k emisi nových akcií bude k dispozici na webových stránkách Skupiny po přijetí nové tranše na burzu.

Další tiskové zprávy

Zařazenočt 16.05.2024 00:05:00
ZdrojColt CZ
Originálcoltczgroup.com/media-tiskove-zpravy/colt-cz-group-se-oznamuje-dokonceni-akvizice-spolecnosti-sellie...
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.