Stou školou, která bude spolupracovat se Skupinou ČEZ, se stala Jihočeská univerzita

5. 4. 2024

Nové jaderné zdroje Personální informace Jaderné elektrárny

Stou školou, která bude spolupracovat se Skupinou ČEZ, se stala Jihočeská univerzita

Výroba a distribuce elektřiny, jaderná energetika, obnovitelné zdroje energií i výzkum a vývoj. To je jen příklad oblastí, ve kterých společnost ČEZ masivně spolupracuje s vysokými a středními školami napříč celou Českou republikou. Milníku dosáhla dnes podpisem memoranda o spolupráci s Jihočeskou univerzitou, která se stala 100. školou, která se bude na energetických projektech podílet.

Smlouva o spolupráci otevírá z pohledu vysoké školy řadu příležitostí. Od možností odborných exkurzí a stáží, přes nová témata kvalifikačních a vědeckých prací, až po spolupráci na výzkumných a technických projektech. Každoročně se do nich v rámci Skupiny ČEZ zapojuje několik tisíc studentů. Nově mezi nimi budou i posluchači a akademici Jihočeské univerzity.

„Naplno běží příprava dalších jaderných bloků v Temelíně, ale nezapomínejme i na další projekty, například obnovitelné či teplárenské zdroje. To vše představuje unikátní příležitost i pro jihočeské studenty a akademiky. A jsem moc rád, že se ji rozhodli využít,“

vysvětluje člen představenstva a ředitel divize nová energetika Tomáš Pleskač.

Na straně Jihočeské univerzity představuje nově uzavřené memorandum nový podnět pro rozvoj některých studijních oborů a výzkumných projektů. Zároveň ještě víc otevírá možnosti pro úspěšné uplatnění absolventů.

„Spolupráce s velkými společnostmi, jako je Skupina ČEZ, posiluje atraktivitu naší univerzity a zlepšuje šance našich studentů na úspěšné uplatnění v praxi. Máme skvělé studijní programy v oblasti radiologie, přírodních věd, nebo třeba ochrany obyvatelstva, které jsou dobře využitelné i v jaderných elektrárnách. Řada studentů se věnuje i tématům například v oblastech krizového managementu, enviromentálních otázek, bezpečnostních studií a řady dalších,“ říká rektor Jihočeské univerzity Pavel Kozák.

Aktuálně Skupina ČEZ v Jihočeském kraji přímo zaměstnává přes 1500 zaměstnanců v řadě lokalit a řádově tisíce dalších lidí našly práci v dodavatelských firmách. Například v Jaderné elektrárně Temelín přitom absolventi vysokých škol tvoří přibližně polovinu všech pracovníků.

Další rozšíření spolupráce s vysokými školami je skvělé. Jde jak o projekty v technické oblasti, tak také o možnosti zaměstnání. Obecně platí, že většina z těch, kteří budou na kvalifikovaných pozicích pracovat v plánovaných elektrárnách, projde nejprve stávajícími bloky. A právě teď je ideální doba, kdy se začít zajímat o spolupráci,“ dodává člen představenstva a ředitel divize jaderná energetika Bohdan Zronek.

Celkem Skupina ČEZ spolupracuje s 20 vysokými a 80 středními školami a gymnázii. V Jihočeském kraji jde o Vysokou školu technickou a ekonomickou a střední školy například v Českých Budějovicích, Táboře, Písku, Hluboké nad Vltavou a řadě dalších míst. Každoročně se stáží a programů jako Jaderná maturita, Letní univerzita či SMR camp účastní více než 150 studentů z JČK. Pracovníci ČEZ také spolupracují se školami na bakalářských a diplomových pracích, odborných seminářích a dalších akcích.

Marek Sviták , mluvčí ČEZ, Jaderná elektrárna Temelín


Zařazenopá 05.04.2024 13:04:00
ZdrojČEZ - Tiskové zprávy
Originálcez.cz/cs/pro-media/tiskove-zpravy/stou-skolou-ktera-bude-spolupracovat-se-skupinou-cez-se-stala-jih...
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V