Marketingový hackathon přinesl zajímavé nápady městu i místním firmám

Marketingový hackathon přinesl zajímavé nápady městu i místním firmám

Marketing v Plzni táhne a jeho komunita stále roste. Potvrzuje to i druhý ročník Marketing hackathonu, který uspořádal SIT Port, úsek Správy informačních technologií města Plzně. Dvoudenní akce se konala 20. a 21. října 2023 v technologickém parku TechTower a byla příležitostí pro kreativce a analytiky rozvíjet se napříč marketingovým oborem. Letos byl hackathon součástí plzeňského týdenního programu v rámci celorepublikové akce Dny AI a témata k řešení zadávalo i město Plzeň a jeho organizace.

Zdroj fotografií: SIT PORT

Zdroj fotografií: SIT PORT

„Po loňském prvním ročníku jsme zaznamenali o marketingový hackathon velký zájem jak ze strany účastníků, tak od zadavatelů jednotlivých výzev. Lidi lákalo nové inspirativní prostředí TechToweru a možnost čerpat zkušenosti od významných aktérů v marketingovém světě. Výzvy k řešení nám letos nabídlo město a jeho organizace, obě místní univerzity a také významné plzeňské firmy jako Pivovar Proud, Nemocnice Privamed a OC Olympia Plzeň,“ vyjmenovala Tereza Nová, projektová manažerka SIT Portu.

Ze čtyř desítek účastníků sestavili organizátoři osm týmů, které si v pátek vybraly témata a měly 24 hodin na to, aby je zpracovaly po marketingové stránce. Někteří se zaměřili na jednotnou kampaň, jiní šli hlouběji a vytvořili celkovou komunikaci. „Řešila se například kampaň na zatraktivnění Plzně jako univerzitního města, kde chcete trávit svoje nejlepší léta, nebo odbourání zažitého hesla Plzeň je město piva. Zajímavá byla i výzva na zpropagování aplikace místního obchodního centra, změna povědomí o nemocnici nebo obchodní kampaň pro pivovar,“ uvedla Tereza Nová.

Zdroj fotografií: SIT PORT

Nejlépe se svého tématu zhostil tým ve složení Kristián Cholinský, Martin Fix, Ivanna Čech, Martin Srb a Yousef Yaghmour. Jejich víkendovým klientem byla městská organizace Plzeň – TURISMUS, pro kterou zpracovávali marketingovou strategii o tom, jak do západočeské metropole přilákat více turistů, a to nejen do pivovaru. „Nápad vítězného týmu se nám líbí, nezávislý pohled na promo destinace je pro nás velice inspirativní. Bezpochyby nám při tvorbě dalších kampaní a marketingových aktivit pomůže dívat se na destinační marketing i z jiného úhlu pohledu, než je v cestovním ruchu běžné,“ zhodnotila Helena Mařanová, vedoucí Úseku marketingu a PR v organizaci Plzeň – TURISMUS.

Zdroj fotografií: SIT PORT

Marketing hackathon lákal účastníky nejen svými atraktivními tématy, ale i zvučnými jmény z marketingového světa. Zbyněk Hyrák představil Google Analytics 4 pro úplné začátečníky, Matyáš Vejskal přiznal, co všechno se dá „vyždímat“ z copywritingu, a Tadeáš Kapic seznámil s tím, jak využít umělou inteligenci při tvorbě značek a digitálních zážitků.

Více informací o akci i o dalších hackathonech, při kterých společně pracují programátoři, designéři, grafici a další účastníci na konkrétním tématu často i několik dnů, je k dispozici na www.sitport.cz. Hackathon v plzeňském pojetí je navíc příležitostí pro místní nadšence rozvíjet svůj talent, najít zázemí v regionu a položit zde základy budoucího podnikání. Ve všech těchto krocích jim pomůže Plzeňský inovační ekosystém PINE.

Editace textu: Monika Krausová


Zveřejněno: 9. 11. 2023, Martin Pecuch

Sdílet
Vytisknout

Zařazenočt 09.11.2023 12:11:00
ZdrojPlzeň.eu
Originálplzen.eu/o-meste/aktuality/aktuality-z-mesta/marketingovy-hackathon-prinesl-zajimave-napady-mestu-i-...
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V