Robert Chmelař (bezDodavatele.cz)
Finanční rady  |  18.11.2020 12:53:07

Máte vysokou spotřebu plynu? Porovnejte si konkurenci ve srovnávači, zajímavé nabídky přinesou značné úspory

Topná sezóna je tu a dodavatelé energií se předhánějí v tom, kdo ji svým zákazníkům nabídne levnější. Ceny zemního plynu se na velkoobchodních trzích drží nízko, takže konkurenční boj se vyostřuje. Něž se ale začnete ze slibů svého dodavatele o zlevnění radovat, nebo než kývnete na nabídku jiného obchodníka, pořádně si nabízené ceny spočítejte. A ověřte si je třeba v nezávislé kalkulačce, můžete tím ušetřit tisíce korun.

Pokud bydlíte v rodinném domě a plyn používáte nejen k vaření, ohřevu teplé vody, ale také k vytápění, určitě se o možné úspory zajímáte. K jednoduchému porovnání různých nabídek od jednotlivých dodavatelů lze využít online srovnávačů. Je ale potřeba mít se na pozoru, protože ne všechny online kalkulátory poskytují nezávislé srovnání. Jedním z těch férových je kalkulátor TZB-info.cz, který jako jediný poskytuje porovnání dodávky plynu splňující kritéria Energetického regulačního úřadu.

Domácnosti s vyšší spotřebou mohou ušetřit až tisíce korun

Zajímavou novinkou v kalkulátoru TZB-info.cz je energetický start-up bezDodavatele, který představil revoluční nabídku, u které by měly zpozornit především domácnosti s vysokou spotřebou energií. Za plyn ani elektřinu si na rozdíl od tradičních dodavatelů neúčtuje pevně danou částku, ale cenu, za kterou se obchodoval plyn v den, kdy byl spotřebován. Dle TZB-info.cz tak bezDodavatele nabízí jednu z nejvýhodnějších nabídek pro odběrná místa s ročním odběrem nad 10 MWh. Nejen domácnosti s vyšší spotřebou, ale také ti, kteří plynem nebo elektřinou vytápějí, tak mohou ušetřit tisícikorunové částky.

Velkoobchodní ceny zemního plynu

V bezDodavatele nabízíme zemní plyn za tržní ceny obchodované na spotovém trhu s plynem na pražské burze PXE. Cena pro spotřebitele tedy přesně kopíruje jeho aktuální cenu na trhu. Na rozdíl od tradičních dodavatelů, kde zákazník platí pevně danou cenu po celý rok, u nás platí cenu, za kterou se obchodoval plyn v den, kdy ho spotřeboval.

Za zprostředkování si účtujeme jen stálý poplatek ve výši 6 Kč na den. Navíc smlouva s jasnými obchodními podmínkami se uzavírá na dobu neurčitou, takže se není třeba vázat na předem stanovené období. Jedná se tak o naprosto férovou dodávku energií s transparentními cenami bez skrytých poplatků.

Nejen finanční úspora, ale i ekologický přístup

Zemní plyn je sice pro životní prostředí daleko lepší alternativou než tuhá paliva, ani tak ovšem nejde o obnovitelný zdroj a jeho spalováním vznikají nežádoucí emise CO ₂ . Ty ovšem v bezDodavatele kompenzujeme podporou projektů, které naopak ke snížení CO ₂ v ovzduší přispívají. Typicky se jedná například o výsadbu stromů nebo nových zelených ploch. Ve vyúčtování se pak kromě bilance své spotřeby dozvíte i to, jak jste díky této kompenzaci šetřili přírodu.

Robert Chmelář

Robert Chmelář

zakladatel bezDodavatele

Robert má mnohaleté zkušenosti z marketingu v bankovnictví, pojišťovnictví i energetice. Právě revoluce v bankovnictví ho přivedla na myšlenku založit start-up bezDodavatele a osvobodit lidi od molochů i v energetice.




bezDodavatele

Energetický start-up, který si klade za cíl obejít tradiční model dodavatelů energií a umožnit domácnostem nakupovat silovou elektřinu z obnovitelných zdrojů přímo od českých výrobců a zemní plyn bez zátěže emisí CO2. Vše transparentně, srozumitelně a za aktuální tržní cenu.

Více na www.bezdodavatele.cz.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688