Ceny Srdce Benešova pro rok 2023 byly předány na zasedání zastupitelstva

ikona - logo aktuální verze
Tato cena se uděluje každé dva roky počínaje rokem 2021 a je možno ji udělit za mimořádné činy spojené s osobním hrdinstvím a statečností, s činností v oblasti vědy, kultury, sportu a jiné oblasti. Cena města se uděluje jak za celoživotní přínos, tak za výraznou aktivitu v těchto oblastech.

Prvním laureátem je PhDr. Erich Renner. Pan Renner si tuto cenu zaslouží za svou dlouholetou veřejnou činnost, pedagogickou práci a publikační činnost. Jeho oddanost našemu městu, jeho schopnost sdílet své znalosti a zkušenosti s dalšími občany a jeho neustálý zájem o rozvoj kultury a vzdělání v Benešově jsou nesmírně cennými přínosy, které si zaslouží naše uznání.

Dále se věnoval vlastivědnému bádání o Benešovsku a Podblanicku, zejména dějinám Benešova a významným osobnostem spojených s tímto městem. Tímto způsobem rozšiřoval povědomí o městě a jeho historii mezi občany.

erich renner
Pan Renner se aktivně angažoval ve veřejném životě Benešovska, upozorňoval na nepravosti a bránil veřejné věci. I přes trest za politickou angažovanost po roce 1968 neztratil svou pevnou názorovou pozici a nadále šířil své přesvědčení mezi studenty a občany s láskou k pedagogickému povolání a oddaností městu. Celý svůj život věnoval veřejnosti a občanům města Benešov, a to je důvodem, proč mu město uděluje Cenu srdce Benešova.

Pan profesor Renner přišel převzít tuto cenu osobně, všem přítomným věnoval osobitý projev a vyjádřil upřímné překvapení a radost z ocenění.


Druhým laureátem Ceny města Srdce Benešova za rok 2023 je pan Jiří Jandač. Jeho neobyčejné morální kvality a jeho zodpovědná činnost pro město Benešov jsou inspirací pro nás všechny. Pan Jiří Jandač, člověk s bohatým životním příběhem, se stal významnou postavou v městě Benešov. I přes obtíže v období komunistického režimu a těžký start do vysokoškolského studia, dosáhl význačných úspěchů a zanechal výrazný otisk ve společnosti.

Začínal jako úředník a technik v různých podnicích, ale zároveň se věnoval sportu, zejména odbíjené. Aktivně se podílel na rozvoji volejbalového klubu v Benešově a získal trenérskou třídu.

jiří jandač
Po roce 1990 se angažoval v komunální politice a 15 let zastával pozici místostarosty města, přispívaje k jeho rozvoji. Po odchodu do důchodu stále aktivně působí a spolupracuje s Městským úřadem na různých projektech, včetně knihy o sportu v Benešově.

Celý jeho život byl poznamenán vysokými morálními hodnotami, pracovitostí, zodpovědností a skromností. Je zasloužilým kandidátem na Cenu města Srdce Benešova.

Pan Jandač se ze zdravotních důvodů nemohl na předávání cen dostavit, a tak za něj cenu převzal syn Jiří Jandač (na fotografii), který s dojetím vyjádřil vděčnost.

Gratulujeme panu PhDr. Erichu Rennerovi a panu Jiřímu Jandačovi k jejich zaslouženému ocenění. Děkujeme vám za cenný přínos městu Benešov.

Zpracovala: Markéta Pazderová, dis.

zastupitelé

Zodpovídá: Mgr. Tereza Lípová
Vytvořeno / změněno: 6.11.2023 / 6.11.2023


Zařazenopo 06.11.2023 19:11:00
ZdrojBenešov
Originálbenesov-city.cz/vismo/dokumenty2.asp?id_org=219&id=106528
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V